avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume nou nascut

Buna ziua,
am avut o relatie de concubinaj de circa 3 luni, fosta partenera a ramas insarcinata, va naste in curand, dar noi ne-am despartit de 3 luni....marul discordiei a fost numele copilului, ea dorea sa ma trec pe numele ei (prin vasatorie), pina se naste copilul si il declaram, apoi sa divortam si eu sa-mi reiau numele meu, dar copilul sa ramana, fireste, cu numele declarat de noi.
Nu am acceptat decat daca ne casatorim si toti vom purta numele meu...nu a fost de acord si am ajuns sa ma ameninte ca in dreptul tatalui va trece linie ca apoi sa ma cheme in instanta pt test de paternitate doar in vederea obtinerii pensiei alimentare (ceea ce ma duce cu gandul ca a urmarit doar acest lucru)...
E vreau sa recunosc copilul chiar la spital, la serviciul de inregistrare noi nascuti si normal, sa imi poarte numele meu....stiu sigur ca e copilul meu, asa cum si ea stie acest lucru, am martori si dovezi ca am trait impreuna inclusiv in timpul sarcinii....
Poate sa delcare tata necunoscut??? ce pot sa fac pentru copilul meu sa aibe nume la tata si sa fie cu numele meu????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:27, 30 Mai 2015
Conform legii civile, copilul conceput şi născut în afara căsătoriei poate fi recunoscut de către tatăl său.
Ca forme de recunoaștere a copilului există declarația de recunoaștere la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament. Mergeți și declarați copilul îndată ce se va naște.
Art. 416
Formele recunoaşterii
(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.
(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.
(3) Recunoaşterea, chiar dacă a fost făcută prin testament, este irevocabilă.

Puteti sa il recunoasteti, insa va purta numele mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii gina36 gina36 Buna ziua .as dori sa-mi spuneti va rog cum s-ar putea face recunoasterea copilului meu de tata el fiind cetatean grec si eu ca mama cetatean roman.copilul s-a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil, schimbarea numelui ccristian63 ccristian63 am fost la spital sa recunosc copilul nascut in spitalul sf.panteliomn,dar mama copilului nu avea certificatul de nastere(nu il gasea),drept pt care nu m-au ... (vezi toată discuția)
recunoastere copil horgaalina19 horgaalina19 buna ziua as dori sa stiu daca odata facut certificatul de nastere se mai poate schimba mai in detaliu eu am facut certificatul de nastere al baiatului{o ... (vezi toată discuția)