avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

buna am convietuit cu o femeie aprox.2 ani la un momendat am luat decizia de a ma desparti de ea , dupa citeva zile m-a anuntat prin sms ca este insarcinata in 3 luni si asta e , nu am mai continuat relatia a 2 zi de la nasterea copilului am aflat si eu am mers la maternitate pt. a -mi recunoaste copilul aceasta m-a refuzat categoric invocand faptul ca copilul il creste singura si nu are nevoie de tata, ma gindesc ce cai de atac as putea avea pt. a-mi vedea si recunoaste copilul?
Cel mai recent răspuns: mona m , utilizator 16:17, 15 Septembrie 2011
Buna ziua,
Sfatul meu este sa lasati sa se mai linisteasca putin apele,,,,dat fiind faptul ca intre dumneavoastra si fosta concubina au existat certuri...
Acum daca dv. ati fost la maternitate, ati reusit sa luati legatura cu cineva din conducerea maternitatii....fosta comcubina se mai afla inca internata....ce ne puteti spune in plus...(pentru ca daca ea inca se mai afla acolo...e bine sa precizati printr-o adresa la maternitate ca dumneavoastra sunteti tatal copilului...)
Daca aveti dubii in privinta paternitatii copilului, puteti solicita la I.M.L. , efectuarea unui test de paternitate , care sa stabileasca daca sunteti sau nu tatal copilului,,...
copilul are 3 luni acum si am aflat ca certificatul de nastere era deja facut imediat dupa nastere la citeva ore si eram in total de acord sa recunosc acest copil fara prea multe dubii.
Certificatul de nastere nu putea fi eliberat la cateva ore de la nastere.
In fapt va referiti la certificatul constatator al nasterii ( certificat care se elibereaza de unitatea medicala unde mama a nascut) si nu la certificatul de nastere care se elibereaza de Serviciul de Stare Civila dupa declararea nasterii copilului.
Prin urmare, avand in vedere ca doriti sa recunoasteti acest copil, aveti fie posibilitatea recunoasterii sale prin urmatoarele modalitati:
-declaratie de recunoastere pe care o faceti la Serviciul de Stare Civila sau
-declaratie notariala de recunoastere sau
-prin promovarea unei actiuni judecatoresti in stabilirea paternitatii minorului.
Daca doriti ca minorul sa poarte si numele dvs, de familie, atunci va trebui sa promovati o actiune de incuviintare nume.
Daca veti opta pentru actiunea in stabilirea paternitatii, in aceeasi actiune se poate solicita si incuviintarea purtarii de catre minor a numelui dvs.

in aceasi zi s-au eliberat ambele certificate fara ca eu sa fiu anuntat.mersi
buna revin intr-adevar acel certificat de nastere a fost facut in ziua nasterii acum am fost la starea civila si am recunoscut copilul , am fost trecut la rubrica tata si am inaintat o actiune de incuviintare nume minor dar in principiu mama nu este de acord sa poarte numele meu as avea cistg de cauza in ac. sens si daca ar fi nevoie sa fie prezenta la proces si cei de la serv de asist. socilaas si protectia copilului. mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui Justitiarul71 Justitiarul71 Conform Noului Cod Civil poate un tata sa isi recunoasca si totodata sa incuviinteze purtarea numelui sau de catre copilul care are varsta de 12 ani, in fata ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)