buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, de cativa ani, iar fosta e insarcinata in 8.5-9 luni...dupa o perioada foarte ok, a venit un necaz, motiv care a dus la incetarea relatiei, alegerea a fost a ei...acum ea imi refuza dreptul la copil, invocand fel si fel de motive, chiar si ca nu ar fi al meu.
Va intreb, exista vreo modalitate, ca atunci cand naste, eu sa o pot obliga la un test de paternitate ? in spital, sau...
mentionez ca eu vreau acest copil, mi-l doresc, si vreau sa am parte de el, vreau sa am dreptul si obligatia la ai fi tata.
Ce ma puteti sfatui ?!
Multumesc
eu il recunosc, fara doar si poate,,,chestia e ca e posibil ca ea sa refue acest lucru...situatia a degenerat in asa natura, incat e posibil sa fiu refuat chiar de ea
Nu este nevoie de acordul mamei sa recunoasteti copilul.
Doar pentru schimbarea numelui de familie al minorului este nevoie de acordul dansei. Daca refuza ca bebelusul sa poarte numele dvs de familie va adresati instantei de judecata pentru schimbarea numelui.
O sa va lamuriti asupra tuturor aspectelor cand o sa contactati un avocat care sa aiba timp pentru speta dvs, inclusiv despre cum decurge procedura recunoașterii minorului in fara ofiterului de stare civila, a notarului sau a instantei de judecata.
Pe calea instantei de judecata se poate efectua si testul ADN, daca mama vi-l refuza anterior.
multumesc pentru raspuns
deci,.ma pot duce la spital, cand v-a naste, sa-mi recunosc copilul...indiferent de ceea ce v-a spune ea ?
doar numele de famile, acolo are drept de decizie ...
Recunoasterea minorului are loc printr-o declaratie, data in fara unui reprezentant al STARII CIVILE, sau in fata unui notar public.
Recunoasterea copilului dintr-o relatie de concubinaj poate fi realizata oricand.
Aceasta procedura nu este conditionata de manifestarea de vointa a fostei partenere de viata.
Recunoasterea care nu corespunde adevarului poate fi contestata, de orice persoana interesata.
Dupa ce are loc stabilirea paternitatii, in mod voluntar, va veti putea adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii formei autoritatii parintesti, precum si in vederea stabilirii unui program de vizitare.
Masurile se dispun in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.
Paternitate
mona m
buna am convietuit cu o femeie aprox.2 ani la un momendat am luat decizia de a ma desparti de ea , dupa citeva zile m-a anuntat prin sms ca este insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Nume nou nascut
coco2015
Buna ziua,
am avut o relatie de concubinaj de circa 3 luni, fosta partenera a ramas insarcinata, va naste in curand, dar noi ne-am despartit de 3 ... (vezi toată discuția)