avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoașterea paternă fără acordul mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoașterea paternă fără acordul mamei

Bună dimineața, am o mare problemă legată de recunoașterea copilului, de aceia cer părerea unei persoane avizate în acest domeniu.
Fosta mea iubită refuză să mă recunoască ca fiind tată copilului, ce trebuie sa fac în cazul de față, pentru al putea recunoaște?
Este instanța ultima soluție și implicit efectuarea testului ADN, sau mai există alte posibilități mai simple gen: declarație pe proprie răspundere la notar sau la starea civilă unde este înregistrat copilul?
Aștept părerile dumneavoastră!
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: romio , utilizator 19:17, 31 Octombrie 2014
Daca copilul nu are tata (nu a fost recunoscut de alt barbat si mama nu era casatorita la data nasterii), atunci il puteti recunasote la notar sau la starea civila, fara acordul mamamei si fara litigiu.
Daca insa mama va contesta recunoasterea, veti ajunge la litigiu.

Stabilirea domiciliului copilului, pensia alimentara, programul de vizitare se pot stabili de comun acord cu mama sau in litigiu.
Vă mulțumesc.
Momentan copilul nu este încă înregistrat, trebuie să aștept să îl înregistreze întâi mama și pe urmă sa acționez eu?
Ce acte îmi sunt necesare la starea civilă sau la notariat?
În caz de, mama contestă recunoașterea, cine va plăti cheltuielile de judecată (logic e bun de plată cine pierde)?
din ce am putut observa pe interneti, lista cu acte necesare difera de la un oras la altul in ceea ce priveste starea civila.
cel mai bine ar fi sa va interesati la starea civila de la locul nasterii.
o posibila problema in recunasotere ar putea fi ca unele servicii de evidenta populatiei cer certiifcatul de nastere al copilului in original. trebuie verificat la fata locului.
La fel si pentru notar: sunati la cateva birouri din zona in care va aflati.
Mii de mulțumiri
În caz de nu pot face rost de certificatu de naștere în original și fără el nu se poate realiza recunoașterea, ce trebuie să fac?
Actiune in instanta pentru recunoastere minor. Am totusi speranta ca veti reusi la notar, in cel mai rau caz.

Alte discuții în legătură

Proces stabilire paternitate mihai222222 mihai222222 Buna seara În primul rând vă mulțumesc pentru tot ce faceți! Vreau sa deschid o acțiune de recunoaștere a paternității împotriva fostei mele ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recunosc copilul daca mama refuza sa se prezinte la notariat sau la starea civila cristipaul cristipaul Salut pe toata lumea cu respect,si astept raspunsuri de la cine doreste sa ma ajute sa stiu daca pot sa fac ceva sa imi recunosc copilul.Povestea mea este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa recunosc paternitatea ContSters80880 ContSters80880 Salutare Am nevoie de un sfat in legatura cu problema mea: in urma unei relatii cu o femeie casatorita a rezultat un copil.Copilul a fost conceput pana sa se ... (vezi toată discuția)