avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Declarare faliment firma inactiva
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Declarare faliment firma inactiva

Buna ziua. Problema este urmatoarea: Firma la care sunt administratori sotul si socrul meu nu mai are activitate din octombrie 2012. Teoretic, la incetarea activitatii au avut grija sa achite toate facturile si in acesti ani nu a fost nicio problema. Dar acum in septembrie 2014 au primit o instiintare despre 3 facturi neplatite, facturi din septembrie, octombrie si noiembrie 2011 la care deja firma respectiva a calculat penalitati si se ajunge la o suma de 10 ori mai mare decat debitul initial. Sotul meu crede ca falimentul este singura solutie. La ce ne-am putea astepta daca declara falimentul firmei? Ca posesiuni sotul meu are pe numele lui masina, iar socrul - casa, fara conturi bancare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN , Practician in insolventa 21:18, 7 Noiembrie 2014
Care sunt datele exacte ale cdlor 3 facturi si in ce data ati primit instiintarea?
Exista vreo plata partiala in acesti 3 ani, vreo confirmare de sold sau vreo acceptare a facturilor in orice fel (ex: corespondenta)?
De ce va puneti problema de a fi executat sotul si socrul? Este vorba de alt tip de societate decat SRL?

Daca administratorul nu a luat din banii societatii nu aveti niciun motiv de teama. Nu toate firmele sunt profitabile.
multumesc pentru raspunsuri.

in cele din urma a raspuns cineva la telefon la firma respectiva si sunt de acord cu sumele initiale, fara penalitati (cred ca au mers putin la bluf si cand au auzit ca e posibil sa nu primeasca nimic, au acceptat sumele din facturi).

posibil sa fi fost un "mod de lucru" al firmei: 3 ani nu corespondezi cu debitorul si cand se apropie termenul, ii livrezi factura+penalitatile.

si nu, in acest timp nu a existat vreo plata, acceptare a facturilor sau comunicare de orice fel, tot ceea ce tinea de firma s-a incheiat in octombrie 2012.

prima factura era din 15 septembrie 2011 si comunicarea a ajuns pe 29 septembrie 2014;)
Daca se dovedeste ca exista vreo culpa a administratorului, poate fi atrasa raspunderea acestuia conform Legii insolventei.
Buna ziua. Din pacate revin.

Facturile au fost achitate - suma initiala, dupa ce s-a discutat cu reprezentatul furnizorului
Dar se pare ca ei vor mai mult, astfel ca au introdus actiune in instanta pt toata suma, in actiune nici nu mentioneaza ca s-au platit facturile.

Apar cateva intrebari:
1. Din cauza prevederii in contractul de furnizare "administratorul raspunde solidar cu bunurile personale in cazul neplatii la scadenta a facturilor" se poate ajunge la aceasta?
Deasemenea in contract s-au acceptat penalitati de 1% pe zi de intarziere. Poate fi acceptat si acest calcul de catre instanta?
2. In momentul introducerii cererii facturile sunt achitate, doar penalitatile nu. Instanta nu ar putea "vedea" buna credinta a administratorului care a platit chiar daca firma nu mai activeaza, vis-a-vis de reaua credinta a furnizorului care a calculat 3 ani de penalitati fara nicio instiintare?
3. Falimentul SRL e o solutie?
Sau poate ca mai e vreo posibilitate...

Nu e culpa administratorului, in cei 3 ani inainte de 2012 firma a mers pe pierdere si apoi nu au mai "bagat" banii in firma abandonand orice speranta.

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii la stat si data in judecata de catre persoana fizica iulia2407 iulia2407 Buna seara, Parintii mei au o firma (SRL) infiintata in 2007. Acum au ajuns sa fie datori la stat 30.000 lei, din care 23.000 sunt numai penalizari deoarece ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de plata mardaghe mardaghe Buna ziua, Am cateva facturi neachitate la ROMTELECOM, ( contractele sunt pe firma ) Momentan firma este in imposibilitate de plata nemai fiind activitate ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe firma desfiintata in insolventa krisztina882 krisztina882 In anul 2011 am desfiintat o firma srl in insolventa. Intre timp am fost plecata in strainatate, m-am casatorit si acum ne-am intors cu sotul in casa mea cu ... (vezi toată discuția)