avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imposibilitate de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imposibilitate de plata

Buna ziua,
Am cateva facturi neachitate la ROMTELECOM, ( contractele sunt pe firma )

Momentan firma este in imposibilitate de plata nemai fiind activitate pe aceasta.

Am sanse sa declar firma falimentara ?
Procesul v-a continua cu administratorul firmei in cazul falimentului ?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Viorica Babita , Consilier juridic 11:34, 20 Mai 2008
simpla neplata a unor facturi de telefon nu inseamna neaparat ca se si deschide procedura insolventei.
multumesc pentru raspuns .... dar ...

si cam care ar fi finalul legal lunad in considerare faptul ca romtelecom-ul a predat dosarele catre o firma de recuperare create care nor sa ma dea in judecata si eu sunt in imposibilitate de plata ?

Este important sa ne spuneti data scadenta a facurilor, iIntrucat daca aceasta este mai mare de 3 ani a intervenit termenul de prescriptie, iar o eventuala actiune introdusa de firma de recuperari poate fi foarte usor de respins in instanta.
data scadenta este pe 31.12.2007
Buna ziua. Nu prea am inteles ce vreti sa aflati! Vreti sa declarati falimentul dvs ca administrator al firmei sau nu stiti daca societatea de recuperare a creantelor Romtelecom poate introduce actiune pe baza legii 85/2006 impotriva soc dvs.
Oricum, daca vreti sa declarati dvs falimentul, se poate. Prin actiunea introductiva faceti dovada ca sunteti in imposibilitate de plata, ca nu ati platit niciun furnizor mai mult de 30 zile inainte de introducerea actiunii, iar judecatorul sindic, daca accepta actiunea, numeste un lichidator judiciar (daca accepta judecatorul direct intrarea in faliment), iar administratorului actual al societatii i se va ridica dreptul de administrare.
Daca societatea de recuperare vrea sa va actioneze in instanta in temeiul legii 85/2006 privind procedura insolventei, atunci trebuie sa faca dovada ca le datorati o suma mai mare sau echivalenta cu 10.000 lei (RON) si ca sunteti in imposibilitate de plata. In cazul in care o asemenea actiune este admisa de jud sindic procedura este complexa si ar fi bine sa discutati cu un consilier juridic sau avocat, care va poate indruma, in functie si de ceea ce vreti dvs.

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)