avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pe firma desfiintata in insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pe firma desfiintata in insolventa

In anul 2011 am desfiintat o firma srl in insolventa. Intre timp am fost plecata in strainatate, m-am casatorit si acum ne-am intors cu sotul in casa mea cu bunurile lui , unde era si sediul firmei. IAm primit de acum un an amenintari cu executare din partea firmei Orange pt o factura neplatita, bineinteles cu penalitati si cu extra cheltuieli juridice.Intrebarea mea este ,daca se poate executa pe bunuri personale fiind fostul sediul scris pe locuinta? Nu am avut pe inventar deja bunuri, nici mobiliare nici imobiliare. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: krisztina882 , utilizator 18:15, 13 August 2014
S.R.L. raspunde in limita activelor mobile si imobile ale societatii, de aceea se numeste si Societate cu Raspundere Limitata.
Amenintarea se pedepseste de catre noul cod penal, nu cred ca Orange ar face as aceva, poate ati primit instintari. Dupa cum spuneti , bunurile sunt ale sotului si firma a d-voastra cand erai necasatorita. Deci nu poate sa execute ceva ce nu este al d-voastra, plus de asta chiar daca sunt ale d-voastra nu va pot executa bunurile care va acord un trai decent, spre exemplu, frigider, masina spalat haine, tv, etc.
Eventual va pune proprire pe conturi in banci si salar, dar si aici nu mai mutl de 30% din salar. Si atentie la banci, unele permit sa va goleasca contul un executor ptr ca au niste juristi prost pregatiti, dar alte banci nu permit sa se umble in contul clientului fara acordul acestuia.
Sediul presupun ca era sub forma de chirie in acea casa?
Adevarul ca nu mai stiu daca in forma de chirie, dar era mentionat o camera ca loc de sediu. Nu am conturi in Romania, nici masina numai casa e jumatate pe numele meu, jumatate pe numele copiilor de la primul sot primind cu donatie de la tata lor.Nu am dovada scrisa ce e bunul sotului sa ce este al meu. Dar nu numai administrator care a facut fraude se poate lua la raspundere cu bunuri proprii? Si la sfarsitul anului 2011 oficial firma sa desfiintat. Poate daca ma angajez cu salar vor face proprire pe salar. Dar ma pot trezi cu executor la usa?
Firma a fost desfintata cu ordin judecatoresc,nu? Fiind in insolventa ati vandut ce bunuri avea firma si ati achitat datoriile catre x persoane/firme, corect? Orange de ce vine la 3 ani ca sa isi ceara partea? Cand ati avut ultima luna de ctr cu Orange? Nici nu trebuie sa aveti dovada ca sunt ale d-voastra, ar fi o aberatie sa va ceara asa ceva. Detinatorul de buna credinta este proprietarul bunului pana la proba contrarie. Daca vine executorul la usa ii spuneti ca toate bunurile sunt ale actualului sot si nu are cum sa puna sechestru pe bunurile altuia, ar trebui sa fie dement ca sa faca asa ceva. Va puteti trezi,depinde ce fac cei de la Orange.
Da sigur este cu ordin judecatoresc, birou de insolventa am platit, si Orange a trimis parca din 2012 instiintari, va spun ca nici nu mai tin minte pe ce suma originar, probabil o ultima factura dar a ajuns la suma peste 3500 lei.Eu asa stiam sau credeam ca daca firma nu exista nu au ce face ca nu am avut datorie la furnizori numai la stat si nu sunt de acord sa platesc aceadta suma. Ajunge in vorba sa spun ca e al sotului si sa arat certifivatul de cadatorie din strainatate?
Dupa cum v-am scris mai sus, Detinatorul de buna credinta este proprietarul bunului pana la proba contrarie, cu alte cuvinte, daca masina mea este in curte la d-voastra se considera ca sunteti detiantorul de buna credinta ptr. ca este pe proprietatea d-voastra, iar cand vin cu actele si dovedesc ca seria de sasiu este pe talonul cu numele meu => pana la proba contrarie. Sper ca ati inteles acuma. Deci daca d-voastra si sotul declarati ca sunt ale sotului, asa sunt, ale sotului dinainte de casatorie. Cel mai probabil vor incerca sa mearga mai departe sau poate vor vinde datoria catre o firma de recuperari, in cazu acesta trebuie sa va ceara acordul daca nu l-ati dat in contract.

Alte discuții în legătură

Rog suport informational - firme de recuperare ContSters143925 ContSters143925 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurga o firma de recuperare datorii referitoare la un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru recuperare creanta ava 74 ava 74 buna ziua! va rog sa imi dati un sfat! sunt un particular care am inchiriat unei firme un imobil .Contractul este semnat de mine si de administratorul ... (vezi toată discuția)
Rata neachitata maria tofan maria tofan Fostul sot a contractat un credit ptr.a cumpara o masina (Dacia).Ramas fara serviciu nu si-a mai achitat ratele de aprox.3 ani. Se poate rasfrange si asupra ... (vezi toată discuția)