buna ziua!
va rog sa imi dati un sfat!
sunt un particular care am inchiriat unei firme un imobil .Contractul este semnat de mine si de administratorul firme si inregistrat la fisc,
Pe 1.02 2009 a parasit spatiul,neplatind chiria aferenta lunii februarie.
am dat in judecata pe civil pe administratorul firmei,am castigat,hotararea este definitiva si irevocabila,si suntem cu ea la executor,dar acesta nu are nici un fel de venit si executorul nu are ce sa execute .NUare nici un bun propriu,dar foloseste o masina bun din timpul casatoriei si mai are un apartament tot bun comun dar care e ipotecat la banca(si valoarea actala a acestuia nu cred ca acopera ipoteca).Sotul ei (al administratorei respective)lucreaza cu carte de munca pe perioada nedeterminata.
Credeti ca am vre-o sansa sa mai recuperez ceva din bani?
Ce ar trebui sa mai fac? iN SITUATIA MEA MAI SUNT O MULTIME,O PARTE AU HOTARARI CARE SUNT TOT IN STADIU DE EXECUTARE(DAR NICI EI NU AU PE CE SA O EXECUTE),IAR ALTII AU FACUT PLANGERI LA POLITIE
VA ROG,AJUTATI-MA!!!!
treceti la executarea bunurilor comune;
in cadrul executarii silite se poate dispune partajarea acestora si executarea lor prin vanzare silita;
nu trebuie sa fiti descurajat de ipoteca bancii!!!
scoaterea la vanzare a casei va fi un element care il va determina pe datornic sa va plateasca;
chiar daca teoretic banii din vanzare vor fi luati tot de banca, nimeni nu sta cu mainile in san si sa astepte sa i se vanda casa de sub el;
partajul in cadrul executarii silite este o chestiune delicata - cautati un avocat care stie si a mai facut asa ceva!
Am inteles ca banca se pregateste deja sa scoata apartamentul la licitatie pt ca nici la ei nu si-aplatit ratele.
Credeti ca se poate face ceva cu salariul sotului ei?El nu are nici o legatura cu firma,si sunt despartiti in fapt dar nu in drept.
SI VA MULTUMESC MULT PT SFAT!!
Daca d-na in cauza este si asociat in firma, va sfatuiesc sa-i blocati partile sociale la ORC, fapt care se poate realiza prin intermediul executorului judecatoresc. De asemenea va sfatuiesc sa solicitati acestuia si notarea unei somatii la Carfea Funciara care sa-i puna in garda si pe ati creditori despre existenta datoriei dvs. si care sa oblige inclusiv banca sa va notifice daca va proceda la vanzarea bunui imobil ipotecat in favoare ei.
Nu inteleg insa de ce dvs. executati persoana fizica si ce fel de sentinta aveti daca, actul de inchiriere este incheiat de dvs. cu firma (prin reprezentantii ei) administrata de d-na in cauza.
Am semnat un contract tip de la fisc intre persoane fizice si firme,cu firma respectiva prin administratorul ei ,doamna in cauza.
Hotararea este ca administratorul firmei trebuie sa plateasca.firma nu are nimic,nimic.
Doamna este doar administrator nu asociat,iar unicul actionar al firmei este in Anglia(sora administratorului).
Nu are nici un fel de bun propriu,iar bunuri comune un apartament ipotecat de banca si o masina care nu apare pe numele lor,dar o folosesc (am inteles ca au cumparat-o de la cineva cu o chitanta dar nu au inmatriculat-o pe numele lor).
Sotul ei este salariat cu contract nedeterminat
CE POT SA FAC?
Alte discuții în legătură
Execut de banca
Vasilica58
buna ziua,sotu detine o firma (asociat unic) si are un credit la banca pentru firma care este acoperit 140% cu bunurile firmei si bunurile personale ale ... (vezi toată discuția)
Executare silita
maque
Buna seara,
Am rugamintea de a ma sfatui in urmatoarea speta:
Detin impreuna cu sotia un apartament care este ipotecat la banca.
Eu sunt executat silit ... (vezi toată discuția)