avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită execut de banca
Discuție deschisă în Executare silită

execut de banca

buna ziua,sotu detine o firma (asociat unic) si are un credit la banca pentru firma care este acoperit 140% cu bunurile firmei si bunurile personale ale noastre ca soti(teren si ap.).in cazu
in care se ajunge la executate de catre banca ,deoarece nu mai poate plati ratele,ce se executa intai bunurile firmei sau bunurile propri? Banca zice ca bunurile propri ca sunt mai usor de vandut,decat bunu firmei(hala com.)Va rog sa imi explicati dv.cum ar fi corect si ce ar trebui sa fac eu in situatia in care m-am separat de sot si locuiesc in ap. care este girat deoarece sunt santajata de sot si de banca pentru diverse semnaturi ca pot sa pierd ap.
Va rog mult sa imi dati un sfat!
multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:56, 5 Iulie 2012
Banca va executa silit orice bunuri care au fost aduse ca si garantie, indiferent de cine este titularul dreptului de proprietate al acestora.
Afirmati ca v-ati separat de sot, in fapt sau si de drept, adica ati divortat? Daca ati divortat puteti face un partaj notarial si o cota din bunurile comune va vor reveni dvs., iar banca nu se va putea atinge de ele atata timp cat dvs. nu ati avut nici o calitate in contractul de credit sau in societate.
Daca nu ati divortat, situatia este complicata si pentru dvs. pentru ca banca are tot dreptul sa execute silit apartamentul in care locuiti si care a fost adus garantie in contractul de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită raiffaisen. poate fi executat codebitorul? ANNnaC ANNnaC Bună ziua, am o intrebare: dacă mi se dă drumul la dosar la Raiffaisen din cauza întârzierii si neachitării ratelor pot sa-mi puna propire pe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire Diana M Diana M Buna ziua, Ma intereseaza un raspuns profesional la acest caz. Familia mea are un credit pe persoana fizica , cu garantii imobiliare la una din bancile ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent - executare silita ContSters294253 ContSters294253 buna ziua .am un credit si din cauza neplatii ratelor din cauza problemelor financiare banca ma someaza cu executare silita, mai am o poprire pe statul de ... (vezi toată discuția)