avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor urgent - executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor urgent - executare silita

buna ziua .am un credit si din cauza neplatii ratelor din cauza problemelor financiare banca ma someaza cu executare silita, mai am o poprire pe statul de plata, banuiesc ca se mai poate face o poprire pe venbiturile din salarii, insa doresc sa va intreb un lucru si anume , eu sunt casatorita cu sotul meu , nu avem bunuri in comun, si nu sunt nici trecuta pe actele casei, pe actele de proprietate al sotului este specificat ca el a cumparat apartamentul cand era necasatorit, deci este bun propriu si nu bun comun, sotul pe actele de credit nu a semnat, si nici nu am girat cu apartamentul, el acum este inchis isi ispaseste o pedeapsa, ce se poate intampla? poate executa silit apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 19:19, 28 August 2013
Buna ziua,
in masura in care apartamentul este bun propriu al sotului dvs., banca nu poate executa apartamentul.
d-na avocat oanapitiritea, pe actele de proprietate a sotului , asa scrie, acest apartament l-am dobandit in timp ce eram necasatorit.....si eu in calitate de sotie, nu sunt trecuta pe actele de proprietate a aprtamentului, .....si mai ales ca acum in situatia de fata el este inchis, adica la o eventuala licitatie ceva , el nu este de fata...este posibil asa ceva?va multumesc
Da, daca bunul este propriu si sotul nu a garantat banca nu se poate atinge de apartament.
d-le avocat_ lascoschi, va multumesc pentru raspuns, banuiesc ca se va face o eventuala poprire pe beniturile mele salariale, si asa cum nu am girat cu nimic, decat cu veniturile mele salariale, nu poate avea loc executarea aprtamentului, sotul nici nu a semnat, nici nu am garantat cu nimic....va multumesc frumos pt raspuns si promtitudine
Daca aveti bunuri imobile in proprietate va poate exacuta pe ele.
Din mostenire, spre exemplu.

Daca sotul nu a semnat nimic banca nu are ce sa faca.
De principiu solutii se pot gasi daca exista...dar nu se complica.

Alte discuții în legătură

Somatie de executare redialboss redialboss buna seara va rog sa i-mi spuneti daca se poate executa bunurile mobile si imobile detinute de socrii ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)
Executare silita laurateodora laurateodora daca apartamentul este obtinut de catre sot in urma unui partaj cu fosta sotie dupa casatoria noastra banca ma poate executa pe acest apartament sau numai pe ... (vezi toată discuția)