avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de executare
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de executare

buna seara

va rog sa i-mi spuneti daca se poate executa bunurile mobile si imobile detinute de socrii mei .
iata cum se prezinta situatia : de curand am primit o somatie de executare silita pentru un credit de 6000 lei , pe care l-am luat in anul 2006. am platit timp de 3 ani iar de anul trecut nu am mai putut sa platesc nemaiavand un loc de munca .in prezent sunt in somaj , iar indemnizatia este la limita supravietuirii. sunt casatorita cu doi copii minori in intretinere iar sotul este persoana cu handicap aceentuat , venitul familiei este indemizatia mea de somer , indemnizatia sotului de handicap si alocatiile copiilor de stat .va rog sa i-mi spuneti daca executorul poate sa execute bunurile din locuinta . mentionez faptul ca locuinta este proprietatea socrilor mei , ei fiind decedati iar la aceea locatie nu s-a efectuat succesiunea.

va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 09:21, 26 Ianuarie 2010
Creditorii pot cere chiar ei dezbaterea succesiunii si ulterior executarea silita a acesteia. Consultati de urgenta un avocat.
..incercati sa stati linistita . Daca la acordarea creditului nu ati garantat cu alte bunuri (mobile si imobile ) nu exista varianta de executare decat pe veniturile ...banesti .
...nu se pot indrepta asupra altor lucruri care nu va apartin !!!!
..stati linistita si incercati sa refuzati orice act sau adresa care provine de la acea banca !
...SUCCES !
sa inteleg ca executorul poate sa puna sechestru pe locuinta si bunuri ? chiar daca nu sunt proprietatea mea ?
nu se i-a in considerare venitul familiei si dovada ca nu am fost rea platnica ?
eu nu am girat nici cu locuinta nici cu lucrurile din casa , care si asa nu sunt ale mele ci a socrilor mei , nu se poate face poprire pe somaj ? sau pe veniturile urmatoare ?

multumesc anticipat .
executarea se poate face si pe bunurile cu care nu ati girat, imobile sau mobile, contrar celor spuse mai sus. Totusi, atata timp cat creditul a fost numai pe numele dvs. ce treaba are imobilul socrilor care, daca ar fi dezbatuta succesiunea , ar fi bun propriu al sotului dvs?
Daca sotul dvs. este unic mostenitor sau daca este mostenitor (avand o cota parte din imobil), imobilul in cauza nu poate fi executat, fiind bun propriu acestuia (chiar daca nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma socrilor dvs.).

Daca aveti bunuri mobile (poate bunurile pentru care ati efectuat creditul de consum- daca exista) acestea pot fi executate silit.

Pentru bunurile mobile dobandite de sotul dvs. si care au apartinut socrilor, va trebui sa faceti dovada ca nu sunt bunuri comune/proprii (ale dvs.) in situatia in care va incepe o executare silita pe bunurile dvs. mobile.

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita redialboss redialboss buna ziua va rog sa ma ajutati !! in data de 23 03 2009 am primit o somatie de executare silta ... (vezi toată discuția)
Credit pana lili pana lili mama a avut o rata si plateam la banca acum ea a decedat si eu nu am bani sa platesc cdreditul.ma poate executa cineva silit?daca dau bunuri inapoi scap?suma ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent - executare silita ContSters294253 ContSters294253 buna ziua .am un credit si din cauza neplatii ratelor din cauza problemelor financiare banca ma someaza cu executare silita, mai am o poprire pe statul de ... (vezi toată discuția)