avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamurire
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamurire

Buna ziua,

Ma intereseaza un raspuns profesional la acest caz. Familia mea are un credit pe persoana fizica , cu garantii imobiliare la una din bancile din Romania. Creditul a fost luat in baza dividentelor de la firma (tatal meu fiind unic asociat in firma). .....De ceva vreme nu s-a mai putut rambursa la banca rata lunara. Ma intereseaza daca banca in momentul nerambursarii creditului are dreptul sa execute activele firmei (precizez ca nu este girat cu nimic din firma, creditul este pe persoana fizica).....Dar daca firma intra in insolventa ce se poate intimpla?

Multumesc anticipat
Diana M
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:25, 27 Ianuarie 2010
Banca ar putea sa executa silit partile sociale din firma respectiva, iar dupa executarea silita a partilor sociale, devenind proprietara, banca poate lichida firma.
Banca ,in vederea recuperarii retelor,desfasoara demersurile prevazute de procedura legala de excutare creditor prin orice bunuri mobile sau imobile detine acesta in evidenta
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Firma este fidejusoare.
Vezi Teoria generala a obligatiilor.

'' Familia mea are un credit pe persoana fizica , cu garantii imobiliare la una din bancile din Romania. Creditul a fost luat in baza dividentelor de la firma (tatal meu fiind unic asociat in firma).'' ..

din ce spuneti, nu are nimic in comun creditul cu firma. omul a luat un credit pe persoana fizica, garantand cu imobile proprii, '' (precizez ca nu este girat cu nimic din firma,)'', facand dovada veniturilor din dividente
daca nu se plateste, se vor executa silit intai garantiile , iar daca suma nu indestuleaza creditorul ,se vor executa si alte bunuri mobile si imobile ale debitorului (daca are) sau venituri prezente si viitoare
Diana,
am inteles noi gresit? e fidejusoare firma?
Daca nu, se aplica ce a scris gi-jane.

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale mariusbm mariusbm Buna ziua, Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Credit- va rog ajutor Loredana123 Loredana123 Buna ziua, Am contractat un credit acum vreo 3 ani pe persoana fizica de la [banca] Asta vara din cauza unor neintelegeri nu am mai platit rata iar dosarul ... (vezi toată discuția)