Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-de la 26.09.2013 beneficiez de CIC pana la varsta de 2 ani a copilului. de la 01.10.2014 doresc sa ma reintorc la serviciu.
- In ce conditii pot beneficia de stimulent de insertie, avand in vedere ca, mai nou, legea prevede obligativitatea celui de-al doilea parinte de a intra in concediu de crestere copil.
Precizez ca sotul este angajat in prezent.
Va rog sa -mi spuneti in ce termen legal trebuie sa opteze el pentru cic si cine va beneficia de fapt de stimulent de insertie?
1. De stimulentul de insertie beneficiaza numai parintele care a intrat primul in CCC.
2. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implinese copilul 1 an.
3. - Daca sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizaie pentru CCC atunci cel putin o luna de CCC ii este rezervata lui iar CCC al dvs. se reduce cu o luna.
- Daca ati reluat activitatea inainte de a se reduce acea luna de CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni.
4. Cand ati depus actele pentru indemnizatia pentru CCC vi s-a cerut si dovada ca sotul indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC.
5. Sotul poate solicita oricand cel putin o luna de CCC si pe aceasta perioada se suspenda plata stimulentului de insertie catre dvs.
Indemnizatie
Alina_G_
Buna ziua! Daca am ales perioada de un an pentru cresterea copilului (cu 85 % din net), cand ar trebui sa ma reintorc la servici pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Situatie critica
chirea
buna seara , am si eu nevoie de cateva lamuriri pentru a lua o decizie ,pe perioada ce ma asteapta...
mai am o luna pana voi naste iar cei de la ... (vezi toată discuția)