avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-de la 26.09.2013 beneficiez de CIC pana la varsta de 2 ani a copilului. de la 01.10.2014 doresc sa ma reintorc la serviciu.
- In ce conditii pot beneficia de stimulent de insertie, avand in vedere ca, mai nou, legea prevede obligativitatea celui de-al doilea parinte de a intra in concediu de crestere copil.
Precizez ca sotul este angajat in prezent.
Va rog sa -mi spuneti in ce termen legal trebuie sa opteze el pentru cic si cine va beneficia de fapt de stimulent de insertie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:51, 29 Septembrie 2014
1. De stimulentul de insertie beneficiaza numai parintele care a intrat primul in CCC.

2. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implinese copilul 1 an.

3. - Daca sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizaie pentru CCC atunci cel putin o luna de CCC ii este rezervata lui iar CCC al dvs. se reduce cu o luna.
- Daca ati reluat activitatea inainte de a se reduce acea luna de CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni.

4. Cand ati depus actele pentru indemnizatia pentru CCC vi s-a cerut si dovada ca sotul indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC.

5. Sotul poate solicita oricand cel putin o luna de CCC si pe aceasta perioada se suspenda plata stimulentului de insertie catre dvs.
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Alina_G_ Alina_G_ Buna ziua! Daca am ales perioada de un an pentru cresterea copilului (cu 85 % din net), cand ar trebui sa ma reintorc la servici pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Situatie critica chirea chirea buna seara , am si eu nevoie de cateva lamuriri pentru a lua o decizie ,pe perioada ce ma asteapta... mai am o luna pana voi naste iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)