avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... munca depusa in trei schimburi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

munca depusa in trei schimburi

Buna ziua.
Sunt in concediu medical de 17 luni ( neoplazii ) , dearece boala nu se amelioreaza, voi fi pensionat in pensie de handicapat din data de 1 noiembrie.M-ar interesa sa stiu, daca cuantumul pensiei in caz de neoplazii difera de cuantumul unei pensiii de invaliditate normale si daca 24 de ani lucrati in trei schimburi influeteaza cuantumul pensiei.Ma scuzati asi mai avea o intrebare, daca trebuie sa adaug la dosar si adeverinta de handicapat de gradul I grav care o am.Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:30, 29 Septembrie 2014
Pensia de boala se calculeaza ca si pensia de limita de varsta acordandu-se sau nu un stagiu potential. Se va lua in ca;cul sporul de noapte si alte sporuri cu caracter permanent (daca pe adeverinte e trecuta baza legala a acordarii fiecarui spor).
Da. La dosar trebuie o copie a certificatului de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta dupa pensie de boala dorel13 dorel13 un barbat beneficiaza de pensie de boala la care se adauga si pensie (ajutor, nu stiu sigur cum ii spune) de handicap. Anul acesta implineste varsta de 65 de ... (vezi toată discuția)
Sporuri luate în calcul la recalcularea din septembrie 2024. .noua lege a pensiilor. CYBORG CYBORG Bună ziua! Sunteți amabil să-mi spuneți-am lucrat la 3 schimburi, în petrochimie, la Lukoil, fostul Petrotel, pentru recalcularea pensiei( sunt născut ... (vezi toată discuția)
Pensie schizofrenie nedeleax nedeleax Buna ziua. Tatal meu are 60 de ani si s-a imbolnavit de schizofrenie. (lg.263/2010 art. 68 alin 1- b ). De-alungul timpul a realizat un stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)