avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA Australia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA Australia

Buna ziua,
societatea (platitoare TVA) achizitioneaza din Australia un CD (aplicatie) pentru dezvoltare site. Factura are TVA inclus. Care este tratamentul fiscal al TVA-ului din punct de vedere al beneficiarului?
aplic taxare inversa (10%-TVA Australia), nu declar in 390, doar in decontul 300, la randul 7 si 20? gresesc?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 20:51, 30 Septembrie 2014
In primul rand nu declarati nimic in 390 pt ca Australia nu este in Europa.

In al doilea rand mie imi pare ca este vorba de o livrare de bunuri. Ar trebui sa se plateasca "tva in vama" sau mai precis la curierul care a adus CD-ul. --- cod EORI

Nu cunosc regulile in Australia dar ma gandesc ca ar fi trebuit sa faca fara TVA pentru ca v-a trimis CD-ul prin curier. Sau l-ati introdus in CE sub forma de bagaj personal?

Furnizarea de programe informatice software standard pe dischetă sau pe un alt purtător de date, însoţită de licenţă obişnuită care interzice copierea şi distribuirea acestora şi care permite doar instalarea lor, constituie livrare de bunuri conform art. 128 din Codul fiscal. Programele informatice software standard reprezintă orice software produs ca un bun de folosinţă generală care conţine date preînregistrate, este comercializat ca atare şi, după instalare şi eventual o perioadă scurtă de training, poate fi utilizat în mod independent de către clienţi în formatul standard pentru aceleaşi aplicaţii şi funcţii.


buna ziua si multumesc.
am aflat toate datele problemei, aplicatia nu este pe suport CD, a fost descarcata de pe site-ul furnizorului. este o prestare de servicii. pe mine ma intereseaza unde anume in decontul 300 trec TVA-ul facturii. randul 7 si randul 20?
Daca sunt servicii le treceti la 7 si 20.

Atentie sa nu le treceti si la 7.1 si 20.1 pt ca multi au tendinta aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa facturare sua cu sau fara tva? pt. servicii it dragos_iasi dragos_iasi Buna ziua, Am un pfa cu norma fixa de venit dar este inregistrat ca platitor de TVA, deoarece depasesc plafonul de 35.000 de euro. Problema mea este ca ... (vezi toată discuția)
Ajutor decont 300 sibcon sibcon Am o achizitie licenta soft din SUA de la un magazin online. Unde o trec in decont 300? o inregistrez prin taxare inversa? (vezi toată discuția)
Intrebare decont si plata tva pfa cristi100 cristi100 Buna ziua, as dori sa ma lamuresc cu cateva lucruri deoarece este primul trimestru al meu ca PFA la norma de venit platitor de TVA si din cat am cautat pe ... (vezi toată discuția)