avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj cu copii majori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj cu copii majori

copii au adus contributie averii create in ultimii 14 ani . mai este partajul 5050 daca ei nu au fost renumerati in termeni bine stabiliti?
Cel mai recent răspuns: raileanumarcel , utilizator 21:16, 30 Septembrie 2014
Intai isi iau copiii partea de despagubire. Trebuie dovedit cu acte. Dupa, se imparte 50-50. Daca unul dintre soti arata ca a contribuit mai mult, ia mai mult.
ce simplu ar fi. dovezile scrise si palpabile sunt greu de obtinut.martorii ar fi suficient?
oricum ar fi, este o informatie la care ma asteptam.bunul simt asa-mi spunea si nu m-am inselat.
raileanumarcel a scris:

copii au adus contributie averii create in ultimii 14 ani .

Presupun ca este vorba despre un partaj intre fostii soti. Copiii nu au vreun drept asupra averii. Tot ce pot invoca este un eventual drept de creanta, daca nu cumva acest drept s-a prescris.

Puteti fi mai explicit, sau tineti sa ne lasati sa ghicim/presupunem ce si cum?
povestea e cam asa:din 2000 am inceput o viata noua la sat. dintr-un teren viran in 14 ani de munca am construit o casa, solare pentru legume si ceva acareturi. toata munca s-a depus de membri familiei. producerea de legume si comercializarea lor a fost si este afacere sau venituri pentru familie si unicul venit. copii ,doi la numar, majori fiind au lucrat impreuna cu noi la realizarea tuturor veniturilor ba mai mult ain ultimi ani au lucrat impreuna cu familia si noii membri adica sotiile lor; una fiind casatorita oficial cu baiatul cel mic, cealalta nora este inca in relatie neoficializata. astfel ca mare parte din bunurile achizitionate in numele familiei apartine tuturor ce au muncit . de ce sa fie partaj 50-50 cand veniturile realizate au fost facute de 6 persoane la un anumit moment.

Alte discuții în legătură

Deduceri persoane aflate in intretinere damian oana damian oana Buna ziua Va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru a primi deduceri suplimentare pentru mama aflata in intretinere. Care este pensia maxima pe care ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara cris33 cris33 As dori sa stiu pana la ce varsta pot fi trecuti copiii majori in intretinere, daca nu au venituri si in ce conditii. (vezi toată discuția)
Deducere personala rinos rinos Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pentru un copil aflat in intretinere si care este masterand la stat primesc deducere personala.Am fost anuntata de ... (vezi toată discuția)