avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Buna ziua.
As putea sa ma angajez la un alt loc de munca daca de la precedentul nu mi s-a acut lichidarea si decizia de incetare a muncii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 30 Septembrie 2014
1. Puteti sa va angajati la noul loc de munca si apoi sa definitivati incetarea raporturilor de munca la fostul angajator.

2. Codul muncii permite sa aveti mai multe contracte individuale de munca in acelasi timp:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Va multumesc frumos. Sper sa reusesc sa il conving pe viitorul angajator ca ma poate angaja chiar daca nu mi-au facut lichidarea la celalalt loc de munca. Mia cerut o adeverinta sau decizie cum ca mi sa desfacut contractul de munca.
tremurici a scris:
...Sper sa reusesc sa il conving pe viitorul angajator ca ma poate angaja chiar daca nu mi-au facut lichidarea la celalalt loc de munca. Mia cerut o adeverinta sau decizie cum ca mi sa desfacut contractul de munca.

1. Nu are nici o obligatie legala sa va ceara asa ceva.

2. Aratati-i articolul din Codul muncii pe acre vi l-am redat mai sus.
Mia cerut ceva trimitere de la somaj.... Oare o fi fost postul prin somaj si de asta sa ceara asa ceva ?
1. Cred ca v-a cerut "dispozitie de repartizare" de la Agentia de Somaj.

2. Dar aceasta se cere numai celor ca sunt inregistrati la Agentia de Somaj nu si dvs. care veniti direct de la un alt loc de munca.

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului de munca calin1992 calin1992 Un contract de munca se poate intrerupe fara decizia de incetare de la locul de munca anterior? Am semnat contractul de munca la o firma ramanand ca dupa ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract de munca anca_luc anca_luc Buna ziua, Sotul meu a cerut incetarea contractului de munca la zi,fara respectarea perioadei de preaviz de 21 de zile,pe motive de sanatate,in ultimele ... (vezi toată discuția)
Concediere, somaj, angajare... somaj antonio123 antonio123 AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ... (vezi toată discuția)