avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere, somaj, angajare... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere, somaj, angajare... somaj

AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ore 10,12 fara zile libere.
LOCUL de munca lam gasit eu cei de la A.J.O.F.M mia dat repartitie ca angajatorul a avut loc liber si mia ma luat din somaj.
LA angajare ma mintit ca lucrez in ture la ora pretul 4.5 fiind o firma subcontractoare si apoi dupa 2 luni alt tarif dar echipamentul il platesc din banii mei mia spus daca nu stau 6 luni.
CA sa imi obtin somajul din nou ce trebuie sa fac sa nu ma prezint la munca astept sa ma concedieze si cu concedierea merg la A.J.O.F.M,ma afecteaza la vechime concedierea.CUM voi proceda in final.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:52, 26 Mai 2012
Daca dvs nu mai mergeti la munca veti fi concediat.Va fi o concediere care va poate fi imputata, ca urmare nu veti putea beneficia de somaj.In schimb, daca continuati sa lucrati la actualul job, ati putea beneficia de o incetarea a CIM prin desfiintarea locului de munca, lucru care v-ar aduce in situatia in care puteti lua respectiva indemnizatie.(cu toate ca, la cate povestiti dvs aici firma nu pare prea serioasa, deci n-as garanta pentru o incetare a CIM care sa va fie favorabila).In locul dvs, eu as merge la actualul job, asa cum e el, si-n paralel mi-as cauta un alt loc de munca.:)
SOMAJUL mi lam pierdut am semnat un contract pe perioada nedeterminata incepind cu data de 16.05.2012 si am complentat in scris o cerere de lichidare pe data de 18.05.2012 am lucrat 2 zile.
FIRMA ma mintit ca lucrez in ture si ma bagat tura de noapte 2 apoi a zis fara libere numai de noapte ca sa ma prinda la mina ca sa semnez contractul.
FIRMA mia zis ca cele 2 zile nu mi le plateste ptr ca echipamentul valoreaza 200 ron trebuie sa aduc banii de acasa daca vreau sa mai lucrez ptr ca aceasta e firma subcontractoare in curtea unei intreprinderi si sint mai multe societatii,ca sa lucrez la o societate trebuie sa platesc acea suna si apoi sa imi dea negatie sa lucrez unde vreau.
LA mina nu am primit nimic de la firma dar ca sa imi continui somajul pot sau sa merg la A.J.O.F.M sa primesc 30 % din somaj pina imi exspira mai merge.
DAR o problema este pot sa ma inscriu din nou la A.J.O.F.M sa imi dea repartitie ca somer neindemnizat si sa povestesc situatia cum ma mintit la angajare si in contract nu scrie spor de noapte 25% scrie scrie poruri da,indemnizatii da.
A.J.O.F.M ma poate ajuta ca somer neindemnizat cu repartitii in final in situatia asta da sau nu si le povestesc ce am patit cu angajarea cu somajul nu mai pot sa il continui.
A.J.O.F.M mia dat o cerere cu locurile de munca ca firma sa o completeze ca are loc de munca vacant,a completat-o firma si mia dat o dispozitie de repartizare A.J.O.F.M pe baza aceleii ca dispozitia ramine la firma si instiintarea sa o duc la A.J.O.F.M sa primesc cele 30% din somaj,dar sint 3 patratele refuz,nu corespunde,locul a fost ocupat dar firma a trecut in patratel locul de munca a fost ocupat.
CE se poate intelege din situatia asta. CUM procedez
1. Puteti sa beneficiati de cei 30% daca va gasiti imediat un alt angajator si incheiati inca un CIM pe perioada nedeterminata.

2. - Puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca dar puteti sa va gasiti si singur un loc de munca.
- Povestiti si acolo ce vi s-a intamplat.
Indemnizatia ce reprezinta 30% valoarea indemnizatiei de somaj calculata, se acorda pana la expirarea duratei de somaj la care aveti dreptul in functie de vechimea in munca.
georgettegan:

In completarea raspunsului dvs. de mai sus:

...dar numai daca sunteti sub un contract individual de munca pe o perioada mai mare de 12 luni.

Alte discuții în legătură

La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Cursuri de formare profesionala in timpul somajului; angajare elicrist elicrist Buna seara.un sfat va rog.. sunt in somaj incepand cu 27.01.2011,am lucrat ca mecanic auto (stiu meserie dar nu am calificare) am somaj 6 luni si vreau sa ... (vezi toată discuția)