avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere, somaj, angajare... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere, somaj, angajare... somaj

AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ore 10,12 fara zile libere.
LOCUL de munca lam gasit eu cei de la A.J.O.F.M mia dat repartitie ca angajatorul a avut loc liber si mia ma luat din somaj.
LA angajare ma mintit ca lucrez in ture la ora pretul 4.5 fiind o firma subcontractoare si apoi dupa 2 luni alt tarif dar echipamentul il platesc din banii mei mia spus daca nu stau 6 luni.
CA sa imi obtin somajul din nou ce trebuie sa fac sa nu ma prezint la munca astept sa ma concedieze si cu concedierea merg la A.J.O.F.M,ma afecteaza la vechime concedierea.CUM voi proceda in final.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:52, 26 Mai 2012
AM semnat un contract pe perioada nedeterminata am stat 2 zile si am plecat la alt angajator unde mia semnat contract pe 30 zile perioada de proba.
DUPA 30 zile de proba nu mai imi semneaza contractul pot beneficia de somaj sa am continuitate cind mam angajat mi la intrerupt somajul A.J.O.F.M.
DACA angajatorul dupa 30 zile vrea sa imi prelungeasca contractul si eu refuz si cer o adeverinta cu vechimea in munca si o adeverinta sa o duc la somaj sa pot face un curs sa imi dea continuitate la somaj pot beneficia de somaj.
1. Daca primul CIM a fost pe perioada nedeterminata atunci a incetat plata indemnizatiei de somaj.

2. Pentru a beneficiadin nou de indemnizatie de somaj va trebuie alte 12 luni de cotizare la somaj.
DIN somaj mai aveam 1 luna si jumatate daca mi-am gasit loc de munca somajul se intrerupe prin lege si contractul care il am semnat pe perioada deterinata de o luna de zile daca patronul nu mil mai prelungeste dupa o luna sau eu refuz nu imi convine conditile de munca pot sa imi continui acea luna si jumatate din somaj pina imi gasesc loc de munca.
1. Acest CIM pe perioada determinata l-ati incheiat dupa ce a incetat celalalt CIM pe perioada nedeterminata.

2. De ce nu mergeti la Agentia de Somaj sa va lamureasca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)
Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Cursuri de formare profesionala in timpul somajului; angajare elicrist elicrist Buna seara.un sfat va rog.. sunt in somaj incepand cu 27.01.2011,am lucrat ca mecanic auto (stiu meserie dar nu am calificare) am somaj 6 luni si vreau sa ... (vezi toată discuția)