avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare contract de munca

Buna ziua,
Sotul meu a cerut incetarea contractului de munca la zi,fara respectarea perioadei de preaviz de 21 de zile,pe motive de sanatate,in ultimele saptamani fiind pus sa lucreze doar de noapte...a declarat in scris de ce nu poate executa perioada de preaviz,intrebarea mea este in cat timp sunt obligati sa elibereze decizia de incetare a contractului de munca....intre timp,sotul si-a gasit alt loc de munca unde lucreaza numai de dimineata si are nevoie de decizie pt noul contract de munca.Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 13 Octombrie 2013
1. Poate sa incheie un nou contract individual de munca (C(M) chiar daca nu a incetat vechiul CIM.

2. Codul muncii permite ca o persoana sa aiba mai multe CIM in acelasi timp.

3. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
@ anca_luc

Incetarea c.i.m. la zi fara preaviz nu se paote face decat in anumite situatii.

Codul Muncii nu prevede expres care este termenul de emitere a deciziei de incetarea a c.i.m., decat in anumite situatii.

Angajarea la n nou loc de munca nu poate fi conditionata de prezentarea deciziei de incetare a c.i.m. de la vechiul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului de munca calin1992 calin1992 Un contract de munca se poate intrerupe fara decizia de incetare de la locul de munca anterior? Am semnat contractul de munca la o firma ramanand ca dupa ... (vezi toată discuția)
Demisie george_dext george_dext Buna seara, in cazul demisiei prin art 55 /litera b neacceptata,cand este permisa angajarea la alt angajator? (vezi toată discuția)
Contract de munca the_power_25xxxx the_power_25xxxx am lucrat pana acum o saptamana la o firma din sibiu. daca nu mi s-a desfacut contractul de munca, pot sa ma angajez cu contract la alta firma??? (vezi toată discuția)