avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURAREA RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURAREA RCA

DUPA ACCIDENT AM MERS LA POLITIE, AM PRIMIT AUTORIZATIE DE REPARATIE AMBII SOFERI.
IN CAZUL MEU PAGUBA ESTE MAI MARE, IMI POT FACE MASINA PE ASIGURAREA CELUI VINOVAT,RCA VA ACOPERII INTREAGA DAUNA SAU CEL VINOVAT VA TB SA MA DESPAGUBEASCA DE RESTUL? CARE ESTE LIMITA DE DESPAGUBIRE PE CARE ASIGURAREA RCA O ACOPERA?
Art. 24. - (1) Limitele minime de despagubire sunt stabilite de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
(2) Pentru pagubele materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate,
limita de despagubire se stabileste pentru anul 2009 la un nivel de cel putin 300.000 euro, echivalent in lei la
cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Nationala a Romaniei.
:offtopic:
Va inteleg graba de a afla ce va intereseaza, insa nu ati citit regulile din forum.Nu mai scrieti cu majuscule.
Asigurarea RCA a persoanei vinovate va cuprinde valoarea reala a masinii dvs., stabilita conform grilei existente in lege, in cazul dvs. se vor aplica dispozitiile Ordinului 20/2008 a C..S.A.. Intocmiti documenbtatia aferenta la asigurator si dupa ce aveti o oferta ferma de despagubire veti hotari daca acceptati suma sau mergeti pe stabilirea si obtinerii despagubirii pe cale judecatoreasca.
APRECIEZ CA IN CAZUL DVS. ESTE PREFERABILA SOLUTIONAREA AMIABILA
Poate nu am inteles eu bine postul initial.
Un accident, celalalt este vinovat, deci automat flory_lumy isi face masina pe baza rca al celuilalt. Daca reparatiile masinii nu sunt mai scumpe de 300k euro, situatia e clara.
slai a scris:

Poate nu am inteles eu bine postul initial.
Un accident, celalalt este vinovat, deci automat flory_lumy isi face masina pe baza rca al celuilalt. Daca reparatiile masinii nu sunt mai scumpe de 300k euro, situatia e clara.

Functie de informatiile sumare furnizate, totul e o.k.Apar complicatii daca masina este ceva mai "batrana", apare inconvenientul calculului sumei maxime de despagubire, care nu poate depasi 75% din evaluarea conform normelor CSA.In acest caz nu se mai plateste reparatia daca devizul este mai mare, se despagubeste acel 75% si epava.Ambele adunate s-ar putea sa nu convina pagubitului.

Alte discuții în legătură

Daune rca vaspa vaspa Buna ziua, Am trei intrebari: 1) Sumele solicitate in euro de la asigurator ca despagubire (daune materiale si daune morale) se achita de catre acesta tot in ... (vezi toată discuția)
Daune accident vasiii vasiii Buna ziua. Am avut la inceputul lunii decembrie un accident in cluj, in care am lovit 3 masini de taxi care stationau (nimeni nu a fost ranit). Din pacate, ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala auto bogdan070 bogdan070 buna seara, Am primit de la firma de asigurari calculul sumei stabilita ca valoare maxima de despagubire ce poate fi acordata pentru autovehicul : ,,Valoarea ... (vezi toată discuția)