avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce temei legal ar trebui invocat (schimbare destinatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce temei legal ar trebui invocat (schimbare destinatie bun comun)?

Un coproprietar a ocupat abuziv ub hol in care si-a instalat o bucatarie . Este un hol care face intrarea in casa . Eu acum trebuie sa ocolesc casa si sa intru printr-o magazie . Va rog frumos sa-mi spuneti la ce lege sa fac referire sa-l pot scoate din hol ? Suntem coproprietari cu cote egale de 1/3 .
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 16:07, 2 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
am intels multumesc
Procedura speciala din NCPC !?! Se potriveste cu situatia de fapt ca nuca in perete.

Nu-i nici locatar si nici ocupant fara niciun drept. Ocupant = orice persoana, alta decat proprietarul...
Or, el este ... coproprietar. Dar este unul care foloseste bunul comun fara sa respecte destinatia acestuia si fara sa permita exercitarea folosintei de catre ceilalti coproprietari.

Eu m-as uita prin disp. art 647 si urm din NCC
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
romascanu, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Colega, cum sa fie ocupant un coproprietar? Cum sa-l evacuezi, oricum?
Daca acolo e un hol de acces, inseamna ca acolo COPROPRIETARII sau LOCATARII LEGALI isi pun papucii, hanele, umbrelele... cum sa obtina in instanta un coproprietar scoaterea sobei si a papucilor si a umbrelei la care are dreptul si celalalt coproprietar?
Exact ca nuca-n perete!
Prima verificare a instantei pe 1033 e lipsa de titlu, or omul nostru coproprietar il are! Il are, actiunea e inadmisibila pe procedura speciala, nu mai conteaza ca-si pune sosetele pe masa!

Alte discuții în legătură

Recuperare debit Iovanca Iovanca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: este vorba despre un contract de inchiriere intre 2 persoane juridice. Chiriasul nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Evacuare din spatiu a unui chirias care foloseste spatiul prin contract de comodat verbal cu proprietarul nicolauviorel nicolauviorel Un chirias foloseste un imobil cu destinatia locuinta in baza unui contract de comodat verbal cu un imputernicit, fara procura,al proprietarului care este ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament de la banci MagiranL MagiranL Ma gandesc sa iau un apartament prin licitatie sau preluare credit de la banci din ofertele mai bune de pe piata. Principala problema este evacuarea, toate ... (vezi toată discuția)