avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare debit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare debit

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: este vorba despre un contract de inchiriere intre 2 persoane juridice. Chiriasul nu a mai platit chiria de peste 6 luni si nici nu a mai dat pe la spatiul inchiriat. I-am trimis nenumarate adrese si somatie de plata cu continut declarat, dar nu am primit niciun raspuns. Luna aceasta expira contractul de inchiriere si as dori sa apelez la ordonanta de plata pentru recuperarea debitului. Intrebarea mea este daca pot prin aceasta procedura sa solicit si evacuarea chiriasului. Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Iovanca , utilizator 10:17, 28 Ianuarie 2015
Pe calea ordonantei de plata se poate cere numai suma de bani.
Daca aveti contract inregistrat la Fisc sau autentificat la notar, il duceti direct la executor pentru a-l evacua.
Nu e contractul inregistrat, trebuie actiune in instanta pe drept comun.
Contractul nu este inregistrat la Fisc, nici autentificat la notar. Va multumesc ptr. raspuns!
As dori sa mai intreb daca as putea sa apelez la procedura de evacuare cf. art.1033 si urm. NCPC si daca prin aceasta pot recupera si debitul restant si penalitatile de intarziere. Care procedura ar fi mai avantajoasa: actiune pe drept comun sau actiunea de evacuare? Multumesc!
Procedura comuna. Art. 1033 NCPC se refera la imobilele stapanite fara drept de personae care isi fac adapostul acolo, fara contract, fara forme legale.
Multumesc ptr. raspuns. Nu sunt totusi lamurita. Eu am inteles din titlul XI NCPC "Evacuarea din imobilele folosite sau ocupate fara drept" ca se refera si la fosti chiriasi, locatari, care nu mai au un contract valabil. In cazul meu, contractul de inchiriere a expirat si doresc sa evacuez chiriasul si sa recuperez chiria neplatita si penalitatile de intarziere. Mai sunt si alte pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Intretinere neplatita de chirias ContSters22096 ContSters22096 pt recuperarea cheltuielilor cu intretinerea cum at fi de preferat sa procedeze propretarul unui apartament inchiriat? - sa il actioneze pe chirias in ... (vezi toată discuția)
Art. 1033 si urm. ncpc Crisanca Crisanca Buna ziua. Va rog sa-mi dati un raspuns in urmatoarea problema: am facut o actiune pentru evacuarea chiasului care nu a mai platit chiria de mai bine de 6 luni ... (vezi toată discuția)