avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regularizare consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regularizare consum apa

Buna seara
am si eu o problema..luna trecuta nu am fost in localitate si nu am dat indexul la apometre. Cand s-a afisat intretinerea m-am trezit cu 6,82 m de apa rece si 2,67 de apa calda. Am intrebat administratorul si mi s-a spus ca asta e doar penalizare pentru ca nu am dat indexul. Pentru urmatoarea intretinere se ia in calcul de la ultimul index predat de mine pana la luna in curs (deci apa pe 2 luni) si astfel aceasta apa eu consider ca o cam platesc de doua ori. Se poate face ceva?
E legal ce face asociatia? Ma ajuta daca fac reclamatie la protectia consumatorului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:15, 30 Septembrie 2014
Nu, nu este normal, dar cereti administratorului sa va dea Regulamentul de repartizare a consumului de apa al asociatiei.
Daca nu exista acest Regulament, atunci el procedeaza nelegal, punandu-va sa platiti niste mc de apa de doua ori. Ar trebui ca indecsii estimati sa fie indecsi de intrare pentru luna urmatoare.
Daca exista un Regulament, cititi-l si vedeti daca si cum va incadrati in acele reguli.

guzanu a scris:
Pentru urmatoarea intretinere se ia in calcul de la ultimul index predat de mine pana la luna in curs (deci apa pe 2 luni)

Da, este corect sa se aiba in vedere indexul pe care o sa-l prezentati si ultimul pe care l-ati prezentat. Se face diferenta si rezulta un consum pe doua luni. Din acest consum se scade ceea ce vi s-a pus pe lista, acea estimare de 6,82 m de apa rece si 2,67 de apa calda iar pe lista urmatoare va apare doar diferenta. Nu platiti de doua ori aceeasi apa.
Aveti rabdare pana la afisarea urmatoarei liste si daca nu se intampla asa cum am explicat, atunci puteti contesta, catre presedinte, suma repartizata in termen de 10 zile de la afisarea listei. Presedintele trebuie sa va raspunda in maxim 7 zile de la inregistrarea contestatiei dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa carmenpopovici carmenpopovici Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Calcul consum apa fara citire index lunara georgi30 georgi30 Buna ziua, Am si eu o mare rugaminte. Suntem in urmatoarea situatie neplacuta: nu am dat indexul contoarelor de apa lunar de citeva luni. Consumul a fost ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)