avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica parti comune vs proprietate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica parti comune vs proprietate personala (ferestre)

Buna ziua tuturor; am si eu o mare problema si va rog va rog mult sa ma ajutati

Anul acesta a fost afisat la avizier aprobarea primariei de sector de a intra blocul in programul de reabilitare, contractul de mandat si Norma metodologica din 17.03.2009.

Am marea rugaminte de a ma ajuta cum sa procedez: eu nu doresc ca apartamentul meu sa intre in programul de reabilitare. Cum fac?

cu multe multumiri si respect va rog ajutati-ma
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2009
rflec, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 18:50, 7 Iunie 2009
din pacate, una dintre legile nescrise ale vietii este : DACA SEMNEZI, SA NU TE MIRI !
odata ce ati semnat, inseamna ca ati fost de acord cu cele scrise in acel document.
singura posibilitate este ca ca convocati o adunare generala extraorrdinara in conformitate cu legea 230/2007. va sugerez sa cititi cu atentie ce prevede ea in acest domeniu pentru a urmari pasii legali in vederea evitarii oricaror probleme de natura a periclita demersul dvs
multumesc ; citesc legea 230/2007
Solicitati presedintelui sa va prezinte documentatia si corespondenta purtata intre asoc si primarie. Aveti dreptul sa primiti orice informatie despre asoc, iar daca refuza recomandati-i sa citeasca Legea 230 plus normele.
Programul de reabilitare termica este obligatoriu la acele condominii unde se constata ca sunt pierderi mari de energie termica. Verificati daca ati primit de la primarie si cand notificarea ( Anexa 10 din normele metodologice pentru OUG 18) in care sunteti anuntati ca puteti intra in program si aveti un deviz al lucrarii. Daca ati primit notificarea aveti 30 zile sa luati o decizie, intrati sau nu in program.
Lucrarea este uniforma, se schimba lemnaria cu termopane (materiale termoizolante).
Cel care are termopan nu pune altul iar obligatia de plata se diminueaza.
Fatada este parte comuna, deci sunteti obligat sa va dati acceptul, iar pentru geamuri daca sunteti majoritari cei care nu vreti reabilitare (din diverse motive) nu schimbati, in caz contrar........
Succes!
multumesc de raspuns;
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
rflec, utilizator
Stiu cum, dar legea este lege, nu te obliga nimeni sa nu o respecti.
Aflati daca cei cu ferestre modificate au avize sau autorizatii primarie, altfel au incalcat legea 50/1991. In cazul ca se vrea reabilitare iar cei cu ferestre modificate sunt putini, comitetul poate impune o solutie uniforma (cei cu ferestre vechi nu au ce pierde iar cei cu modificari ar intra in legalitate daca le sunt schimbate) Sunt solutii si variante.
Intact ce inseamna, a ramas cu vechea fatada sau a ramas cu "reabilitarea" facuta de el. In acest caz solicitatii sa va arate p-v receptie lucrare semnat de primarie si trageti concluzia.
Nu cred ca cele 262 de blocuri din sectorul 3 care vor sa faca reabilitare se vor razgandi din cauza acelui ap pe care-l mentionati.

Alte discuții în legătură

Inlocuirea ferestrelor din lemn cu termopane Jean_Louis Jean_Louis Daca nu doresc sa pun ferestre termopan si vreau sa pastraz ferestrele din lemn in cazul in care blocul unde locuiesc se reabiliteaza ce trebuie sa fac in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)