avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil dupa terminarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil dupa terminarea indemnizatiei de somaj

buna ziua
am si eu o intrebare ,sotia mea a terminat somajul pe 23 iunie 2014 ,iar in aceea perioada avea 3 saptamani de sarcina ceea ce noi nu am stiut iar cand am fost la control am aflat ca este gravida dar a trecut 2 luni si s a facut inchiderea de situatie cu somajul ,iar acum are aproape 4 luni de sarcina ,dorim sa stim daca poate sa beneficieze de indemnizatie de crestere copil ,si va rugam sa ne spuneti in ce conditii ,tin sa precizez ca nu a reusit sa se angajeze dupa terminarea somajului si acum este fara un loc de munca ,dar ea a ramas insarcinata in timpul somajului dar noi nu am stiut de mai tarziu cu 2 luni ,se poate sa facem ceva in acesta situatie ca nu am gasit raspuns

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:29, 30 Septembrie 2014
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. - Daca incepand cu una iulie sotia dvs. nu a avut venituri profesionale si nu a fost nici intr-o situatie asimilata celor de obtinere de venituri atunci nu va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Va beneficia doar de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

3. - Dar dvs. (tatal copilului) puteti beneficia de CCC daca indepliniti aceleasi conditii de mai sus.
- Sau puteti beneficia direct (fara a intra in CCC) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar de la data nasterii copilului si pana acesta implineste 2 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.
- Lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC sau pentru stimulentul de insertie o luati de la Primarie si tot acolo veti depune apoi actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Icc sabina84 sabina84 sunt persoana fizica autorizata, sotia mea a nascut in luna mai 2013 , as dori sa stiu daca mai pot beneficia de icc (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Laur250 Laur250 Buna Seara, Sunt in situatia urmatoare: sotia mea este insarcinata si urmeaza sa nasca anul acesta in iulie, ea nu lucreaza si nu a lucrat in ultimile 12 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil catalinhabet catalinhabet Detin o Intreprindere Individuala de 3 ani si primii ani am fost pe pierdere si ultimul an pe profit. Sotia nu este angajata si vreau sa stiu daca pot primi eu ... (vezi toată discuția)