avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... icc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

icc

sunt persoana fizica autorizata, sotia mea a nascut in luna mai 2013 , as dori sa stiu daca mai pot beneficia de icc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 3 Septembrie 2013
1. Dvs., tatal copilului, puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati avut venuituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

2. - Dar, daca sotia nu are serviciu si poat sta acasa cu copilul, dvs. puteti beneficia direct (fara a intra in CCC) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica obtineti in continuare veniturile pe care le aveti si acum iar statul va mai da in plus 500 lei lunar.

3. - Conditiile pentru stimulentul de insertie sunt aceleasi ca si pentru indemnziatia pentru CCC numai ca nu trebuie sa suspendati activitatea care va aduce venituri.
- Mergeti la Primarie si solicitati lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizaţia pentru creşterea copilului Gabriel62 Gabriel62 Buna ziua, Daca sotia (in momentul de fata nu este angajata) isi plateste cartea de munca poate beneficia de Indemnizatia pentru creşterea copilului? Va ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatia de crestere a copilului pentru o mama somera paraschiv-raluca paraschiv-raluca Ce se intampla cand mama este somera , cu 12 luni , inainte de momentul nasterii copilului. Mai poate beneficia de indemnizatie? Ce valoarea poate avea ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil dupa terminarea indemnizatiei de somaj george1985 george1985 buna ziua am si eu o intrebare ,sotia mea a terminat somajul pe 23 iunie 2014 ,iar in aceea perioada avea 3 saptamani de sarcina ceea ce noi nu am stiut iar ... (vezi toată discuția)