avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizaţia pentru creşterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizaţia pentru creşterea copilului

Buna ziua,
Daca sotia (in momentul de fata nu este angajata) isi plateste cartea de munca poate beneficia de Indemnizatia pentru creşterea copilului?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Gabriel62 , utilizator 09:40, 15 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Pentru a beneficia ce conecdiu crestere copil (CCC) si indemnziatia aferenta lui trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venbituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de CCC deci nu o ajuta.

3. - Daca dvs. (tatal copilului) indepliniti conditiile de mai sus atunci puteti dvs. beneficia de CCC.

- Sau puteti beneficia de stimulentul de insertie (fara sa intrati in CCC) de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani (adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar).

4. Indiferent de situatie beneficiati si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o indrumare bota_samuel bota_samuel Buna ziua. As avea nevoie de un pic de indrumare. Sotia mi-a ramas insarcinata si pt a primi alocatia de la stat dupa nastere stiu ca trebuie sa aibe lucrat ... (vezi toată discuția)
Mama fara venit roxana2310 roxana2310 Buna ziua! As dori sa stiu ce ajutor financiar pot obtine din partea statului avand in vedere ca sunt mama unui baietel de 7 luni iar sotul meu lucreaza, avand ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)