avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am nevoie de o indrumare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am nevoie de o indrumare

Buna ziua. As avea nevoie de un pic de indrumare. Sotia mi-a ramas insarcinata si pt a primi alocatia de la stat dupa nastere stiu ca trebuie sa aibe lucrat minim 12 luni ne-intrerupt. dar ea are o intrerupere de 2 luni. Ce as putea sa fac sa poata beneficia de acea alocatie? as putea sa platesc din urma intreruperea sau cum sa fac??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 25 Octombrie 2015
1. - Alocatia de stat pentru copii se plateste indiferent de situatia persoanei, chiar daca are sau nu venituri.
- Alocatia de stat pentru copii este de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.

2. Dvs. cred ca va referiti la concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani si la indemnizatia aferenta acestuia.

3. - Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) mama (sau tatal) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Lunile de intrerupere nu pot fi acoperite prin plata contributiilor deoarece acordarea CCC nu este conditionata de plata acestor contributii.

4. - Daca dvs. (tatal copilului) indepliniti conditiile de mai sus si nu doriti sa intrati in CCC puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de orice fel de ajutor de la stat... ralu_eu ralu_eu Buna ziua! Nu lucrez din aprilie 2015 si doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca imi platesc contributia la stat aferenta ... (vezi toată discuția)
Indemnizaţia pentru creşterea copilului Gabriel62 Gabriel62 Buna ziua, Daca sotia (in momentul de fata nu este angajata) isi plateste cartea de munca poate beneficia de Indemnizatia pentru creşterea copilului? Va ... (vezi toată discuția)
Mama fara venit roxana2310 roxana2310 Buna ziua! As dori sa stiu ce ajutor financiar pot obtine din partea statului avand in vedere ca sunt mama unui baietel de 7 luni iar sotul meu lucreaza, avand ... (vezi toată discuția)