avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Constatarea amiabila nu este de ajuns pentru ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Constatarea amiabila nu este de ajuns pentru recuperarea prejudiciului?!

In urma unui accident minor am intocmit o constatare amiabila cu cel care mi a avariat masina. Ulterior acesta nu s a mai prezentat la sediul asigurari pentru a semna actele. Desi am fotografii, copii ale permisului si buletinului soferului si constatarea amiabila semnata de acesta, inspectorul de la asigurare spune ca nu am nici o sansa sa recuperez prejudiciul daca cel care a produs accidentul nu vine si el la sediu firmei de asigurari sa semneze inca o declaratie. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:14, 23 Octombrie 2018
Inca una dintre miile de magarii savarsite de societatile de asigurare din Romania care au inceput sa refuze sa plateasca sub cele mai diverse motive. Sunt unele, nu dam nume, care platesc doar executate silit (cica ar fi mai profitabil astfel cu toate cheltuielile incluse de4 executare) :-/
Desigur ca formularul de constatare amiabila a accidentului este suficient si nu are nici un rost deplasarea celuilalt sofer la societatea de asigurari pentru a declara acelasi lucru pe care l-a declarat si in actul de constatare amiabila, insa, cu prilejul acestui refuz societatea de asigurari sarbatoreste a nu stiu cata cerere de despagubire respinsa si are un pretext sa refuze plata (nu are motive sa nu intocmeasca insa dosarul de dauna, chiar daca respinge plata).
Statistic, daca in vreo 10% din cazuri se intampla la fel iar jumatate din cei care ajung in fata unui astfel de refuz renunta ... rezulta ca societatea de asigurari nu plateste in 5% din cazuri, adica pe intelesul tuturor face un profit frumusel.


Ordinul CSA 21/2008
Art. 13. - Depunerea formularului Constatare amiabila de accident de catre oricare dintre cele doua parti implicate reprezinta avizare de dauna si obliga asiguratorul sa deschida dosarul de dauna si sa efectueze constatarea pagubelor. Se interzice asiguratorului/societatii din domeniul asigurarilor indrumarea partilor pentru protocolarea accidentului de catre politia rutiera.
Bun. Si Asf-ul ce face? De ce nu le ridica licenta? (Banuim de ce, ca in toate domeniile, legi sunt dar nu are cine sa le aplice ...poate vreun fanariot ceva)
trandafir2 a scris:

Bun. Si Asf-ul ce face? De ce nu le ridica licenta? (Banuim de ce, ca in toate domeniile, legi sunt dar nu are cine sa le aplice ...poate vreun fanariot ceva)

Banuiala incorecta!
ASF este finantat de catre asiguratori.Cu cat mai multi - cu atat mai bine pentru ei! Ce interes ar avea sa ridice licente??

nucu$ a scris:
Ce interes ar avea sa ridice licente??

Protectia populatiei !!

Nu este o institutie care vegheaza la corectitudinea pietei asigurarilor? Sau cum? Apara doar interesele asiguratorilor (doar pentru ca traieste din spaga data de acestia?)

Sincer, eu am crezut ca apara consumatorul si previne abuzurile in acest domeniu, dar ..daca spuneti ca nu este asa, probabil stiti dvs. mai bine, va cred pe cuvant, ce sa mai zic ...
nu este de ajuns sa te prezinti doar cu constatarea. orice firma de asigurari are dreptul sa faca investigati timp de 90 de zile... daca vinovatul nu vine, se poate refuza dosarul. legea obliga soc de asigurari sa deschida dosar fara ambele autoturisme avariate si din acest motiv apar "abuzuri" care sunt legale.

Alte discuții în legătură

Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Impact autoturism - tir roxana75 roxana75 Buna ziua, In urma cu o saptamana autoturismul pe care il conduceam regulamentar a fost agatat de remorca unui TIR care a schimbat banda fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)
Contraventii rutiere/tamponare cu avarii aveugenman54 aveugenman54 ***dupa o tamponare din vina/culpa/ recunoscuta a lui \"x \"si semnarea intelegerii amiabile/formular/ de ambii soferi, acelasi\" x \"refuza fara un motiv ... (vezi toată discuția)