avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... furnizare apa si canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

furnizare apa si canalizare

am o garsoniera intr-un complex rezidential de locuinte, adjudecata la licitatie. pentru conectarea la utilitati am reusit dupa mai bine de 3 ani sa inchei contracte legale de furnizare energie electrica si gaze, mai ramane apa (conectarea la apa presupune montarea unui contor, o lucrare in jur de 100 ron la orice firma autorizata) dar operatorul privat care furnizeaza apa refuza orice dialog pentru incheierea unui contract, mai mult este in ilegalitate conform raspunsului celor de la ANRSC nu are aprobate tarifele, dar mai departe cei de la ANRSC isi declina competenta pentru ca zic ei este un operator privat.
care ar fi implicatiile daca montez cu oi firma autorizata un contor, cu documentele conform legii fara a avea un contract cu furnizorul de apa care cum spuneam,refuza orice fel de dialog? Exista alte legi,reglementari legale cu privire la obligatiile furnizorilor privati de utilitati?

Multumesc
Fiecare furnizor de utilitati detine regulament propriu,chiar daca normele generale sunt obligatorii tuturor furnizorilor de utilitati
Chiar daca instalati contor cu alta firma,furnizorul privat va starui sa nu incheie contract pe considerentul ca nu a-ti parcurs procedura legala de instalare contor prin furnizorul acreditat
ok,si in conditiile date ce e de facut? daca montez contorul practic sunt conectat la apa, daca vor sa ma taxeze conform tarifelor practicate pentru ceilalti locuitori nu am nici o problema. Cum spuneam refuza orice dialog, in plus dintr-o adresa ANRSC acest furnizor abia acum face demersurile pentru a obtine toate autorizatiile necesare iar tariful nu este aprobat de ANRSC conform legii.
Multumesc
Daca cineva stia sa va raspunda, fiti convins ca o facea.
Eu unul nu pot intelege cum poate o firma sa nu vrea clienti!? Intr-o afacere trebuie sa ai desfacere, sa-ti vinzi produsul... Daca acest furnizor de apa ramane fara consumatori, ce face, bea singur apa?#-o
Spunet ca refuza orice dialog. Adica ati formulat o cerere, ati solicitat in scris si nu va raspunde? Ati fost sa discutati cu directorul lor?
Apelati la primar ca indiferent cine-si desfasoara activitate pe raza primariei dumneavoastra trebuie sa respecte niste reguli, mai ales ca aici discutam de o utilitate publica.
Va sugerez sa nu va preocupe decat rezolvarea problemei dumneavoastra si nu daca acel furnizor are sau nu autorizatii... Poate ca si aceasta "descoperire" a dumneavoastra a determinat refuzul dialogului, mai ales daca le-ati imputat acest lucru.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizare utilitati adreadre adreadre detin o garsoniera intr-un complex rezidential nou unde furnizorul este o societate privata care nu intra sub incidenta ANRSC decat din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Furnizare apa adreadre adreadre detin o garsoniera intr-un complex rezidential nou unde furnizorul este o societate privata care nu intra sub incidenta ANRSC decat din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Apometru impus de furnizorul de apa giulia1973 giulia1973 Buna ziua, pun intrebarea in numele unei societati comerciale insa cred ca sectiunea potrivita de postare este aici. Poate impune furnizorul de apa ... (vezi toată discuția)