avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SECHESTRU ASIGURATOR ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SECHESTRU ASIGURATOR ?

Daca nu platesc taxa de timbru finala la iesirea din indiviziune si mi se cer cheltuieli de judecata pe car nu am de unde sa le platesc , creditorii put sa se indrepte asupra cotei mele indivize care ramine in indiviziune ?
Cel mai recent răspuns: ilenuta1963 , utilizator 05:42, 1 Octombrie 2014
Da, sigur, le platesc ei si apoi si le recupereaza din valorificarea cotei.
Poate nu am fost foarte explicita : eu sunt reclamanta si am chemat la partaj judiciar un coproprietar. Judecatorul a calculat o taxa de timbru uriasa . Nu am de unde sa o platesc . In acest caz se ramine in indiviziune . Intrebarea este : paca piritul cere cheltuieli de judecata pe care nu am de unde sa le platesc , acesta poate sa se indrepte asupra cotei mele parte ? Cum sa o valorifice daca nu este partajul facut ?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
ilenuta1963, utilizator
ilenuta1963 a scris:
... acesta poate sa se indrepte asupra cotei mele parte ?

Daca cota parte este determinata (este determinata sau nu este?) atunci nu exista niciun impediment sa va execute silit si sa va vanda cota.
am 1/3 dar nu se stie care si unde
Nu se stie unde, dar se stie cat, ca atare se poate calcula si se poate vinde la unul care vrea sa cumpere. Temeiul in drept este art. 817 (3) din noul cod de procedura civila.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata neplatite ContSters333333 ContSters333333 Daca nu platesc taxa de timbru si jude respinge cererea de iesire din indiviziune ca netimbrata iar eu nu platesc piritilor cheltuielile de judecata , acestia ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ... (vezi toată discuția)
Interdictie cumparare drept litigios rechi1958 rechi1958 Ca si reclamant , pot cumpara dreptul litigios de la unul dintre piriti , avind deschis un partaj judiciar ? (vezi toată discuția)