avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O intrebare - hartuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O intrebare - hartuire

buna. am o intrebare am fost cu o persoana acum cateva luni . si ma tot urmareste .trage de mn pe strada . ce pot face sa ma lase in pace . pot cere un ordin de restrictie?
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
hingheru001, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 1 Octombrie 2014
Poate. Daca doar va urmareste, fara sa faca altceva suparator e cam greu de probat violenta. In sfarsit, poate veniti cu amanunte si ne lamurim.
De principiu Legea nr. 217/2003 privind violenta in familie pare ca (textul are o mica lacuna) ii asimileaza sotilor pe cei care au convietuit impreuna si au stabilit relatii asemanatoare celor dintre soti.

Art. 5
In sensul prezentei legi, prin membru de familie se intelege:
a) ascendentii si descendentii, fratii si surorile, copiii acestora, precum si persoanele devenite prin adoptie, potrivit legii, astfel de rude;
b) sotul/sotia si/sau fostul sot/fosta sotie;
c) persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, in cazul in care convietuiesc;
d) tutorele sau alta persoana care exercita in fapt ori in drept drepturile fata de persoana copilului;
e) reprezentantul legal sau alta persoana care ingrijeste persoana cu boala psihica, dizabilitate intelectuala ori handicap fizic, cu exceptia celor care indeplinesc aceste atributii in exercitarea sarcinilor profesionale.

Legea pe care o puteti gasi usor cautand pe net are un formular anexat pe care dupa ce-l imprimati il veti completa in felul aratat acolo. Trebuie sa dovediti insa ca exista violenta impotriva d-voastra intr-una dintre formele descrise in lege pentru a putea cere protectia instantei.
ideea sta in felul urmator . am stat cu el 2 luni de zile , dupa care nu am mai vrut sa fiu cu el , el de atunci ma urmareste mereu , ma abordeaza pe strada si tragede mn sa ma pupe cu forta si suna la usa noaptea ,,,, si nu intelege sa ma lase in pace , ce alt ceva pot face , daca ma duc la politie ma ajuta cu ceva ?
Mergeti la politie sa va plangeti, poate fi chemat, ii da amenda si cred ca se potoleste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire - modalitati legale de aparare nadin1 nadin1 Simt ca cedez psihic . Un dement ca altfel nu am cum sa ii spun m a sacaie si ma urmareste peste tot . Ideea este ca acum cateva luni bune am iesit cu el , dar ... (vezi toată discuția)
Buna seara! de aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau ... ElizaMaria03 ElizaMaria03 Buna seara! De aproximativ 6 luni, primesc mailuri, mesaje, sau apeluri, aproape zilnic, de la un fost iubit. Desi l-am blocat de pe toate adresele cunoscute ... (vezi toată discuția)
Disperare ,rog raspuns TUDORNICOLETA TUDORNICOLETA Sunt intr-o situatie absolut disperata,ma confrunt cu o problema care s-ar putea sa ma doboare,dar sa va spun despre ce este vorba,este vorba de despre trei ... (vezi toată discuția)