avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli personale cu cardul PFA-ului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli personale cu cardul PFA-ului

Am 2 intrebari destul de urgene si as dori ajutorul dvs:
1. Am efectuat cu cardul PFA-ului (neplatitor de TVA, domeniul agricol)cheltuieli personale la hypermarketuri, malluri si nu am bonul. Intrebarea este daca se trec in RJIP?
2. Am trimis din acest cont de cateva ori sume de bani unor persoane fara a avea vreo legatura cu activitatea firmei, din nou in interes personal si nu stiu daca se trec sau nu in registru.
Mi-am dat seama pe parcurs ca am facut o tampenie, dar acum sunt in dilema daca acestea se trec sau nu in RJIP?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dunhill11 , utilizator 23:17, 30 Septembrie 2014
Normal ca DA, se trec, nu este nico problema, numai ca sunt nedeductibile.
(relaxati-va, beti o bere, etc) :beer:
Sunt si eu PFA de aproape 20ani(la inceput s-a chemat persoana autorizata decret 54,apoi am fost luati in evidenta la camera de comert,apoi am fost scosi,am fost obligati sa ne deschidem cont la trezorerie,apoi ne-au anulat contul,am fost din nou luati in evidenta la cam de comert,am primit cert. de inregistrare,normal, toate pe bani;cand baietii mai vor niste bani la buget,mai nascocesc cate ceva si rezolva problema,fraierii platesc.).
Deci am avut controale,dar nu s-a pus problema ca sa folosesc cardul doar in interesul PFA-ului.Fac cu el toate cumparaturile,dar in jurnal trec doar cele care au o oarecare legatura cu activitatea:hartie,diverse consumabile,carti de specialitate,benzina,piese schimb masina,etc.
Nu se trec la rubrica cheltuieli cumparaturi de salam,cartofi,zahar,etc. si nici mese la restaurant sau plati la hoteluri,cabane,etc.
De asemenea nu se trec la cheltuieli nici plati facute copiilor sau nevastei si nu se trec la venituri sume intrate de la particulari,fara legatura cu activitatea,atata timp cat nu s-a eliberat facura cu/fara chitanta.
Atata timp cat in caz de nevoie se poate face dovada platilor si veniturilor pe baze legale,aveti voie sa folositi cardul cum doriti.
Succes.
tzuku51 a scris:
De asemenea nu se trec la cheltuieli nici plati facute copiilor sau nevastei si nu se trec la venituri sume intrate de la particulari,fara legatura cu activitatea,atata timp cat nu s-a eliberat facura cu/fara chitanta.

O experienta frumoasa si bogata. =D>
In jurnal se trec toate cheltuielile atata vreme cat contul bancar este al PFAulu si nu al persoanei fizice. Desigur cheltuielile cu nevasta sunt nedeductibile. In rest nicio problema.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
trandafir2, moderator
acum sa aleg varianta care imi place? sunt si mai in ceata decat la inceput cu 2 pareri distincte:tooth:
Mai este si varianta datului cu banul ... :D
Contabila dvs. ce zice? Sincer, acum. Sau nu aveti? :))

Alte discuții în legătură

Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b Tessy Tessy As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator: - PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)