avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Un PFA platitor sau nu de TVA pentru un magazin de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Un PFA platitor sau nu de TVA pentru un magazin de haine?

Intentionez sa-mi fac un PFA si sa fac achizitii intracomunitare de imbracaminte din UE..cum e mai bine...sa fiu platitor de tva sau neplatitor de tva?pe net am citit ca trebuie sa ma inscriu in ROI trebuie sa fiu platitor de tva...pot aplica taxarea inversa daca sunt platitor de tva pentru imbracaminte?sugerati`mi dvs niste pareri..ms
Cel mai recent răspuns: portocala142002 , utilizator 21:39, 2 Octombrie 2014
Ok ..am inteles..problema mare e ca eu nu ma pot inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari daca nu sunt platitor de TVA..si practic ma obliga sa ma inscriu ca platitor de tva ...numai ca eu ce am facut..am zis asa...ma inscriu ca platitor de TVA,ma inscriu in ROI sa pot face achizitii din UE si am solicitat sa nu ma faca platitor pe toata activitatea..ci expre pentru achizitii din UE..si imi da un alt CUI special pentru achizitii intracomunitare...si pentru achizitii intracomunitare o sa fiu platitor de tva,iar daca iau marfa din Romania o sa fiu neplatitor...sper ca ati inteles ceva din tot ce am incercat sa explic eu pe aici :)
portocala142002 a scris:
Ok ..am inteles..problema mare e ca eu nu ma pot inscrie in Registrul Operatorilor Intracomunitari daca nu sunt platitor de TVA.

Ma tem ca nu ati inteles mecanismul. (nu aveti contabil la firma dvs.?)
In ROI te inscrii numai in scopuri de TVA. Daca nu operezi cu TVA, nu te inscrii.
Care-i problema?
In/din UE puteti aduce marfa pe baza de factura si cu asta bastra. Nu deduceti TVA-ul, cum am mai spus, iar odata ajunsa marfa aici puneti adaos si o vindetifara TVA. Intelegeti?

nu am contabil...bun si unde e greseala pe care am facut`o ca m`am inscris in scopuri de tva expre pentru achizitiile intracomunitare care le fac...?nu tot in pret bag adaosul?da ..dar macar nu platesc TVA`UL IN AVANS..si deduc cheltuielile....nu`i mai avantajos cum am facut eu..acum sincer...
NU e nicio greseala, in primul mesaj ati intrebat "cum e mai bine". Eu v-am spus cum e mai bine (din punctul meu de vedere) si v-am argumentat si aritmetic si in practica ce se intampla. Dar daca dvs. ati ales deja calea TVA-ului, asta e, ramaneti pe ea, nu e nicio problema, fiecare trebuie sa isi conduca afacerile dupa capul lui si cum se pricepe mai bine. Bafta!
deci eu nu vreau sa platesc TVA`ul in avans..practic eu asta doresc..inscrierea in scopuri de tva si taxarea inversa m-ar salva de plata TVA`ului in avans ..este asa cum spun eu?daca eram neplatitor..luam marfa cu TVA`ul Italian...si blocam niste bani ,eu fara sa vand o haina...Eu am evitat platirea TVA`ului in avans...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa ca platitor de tva portocala142002 portocala142002 Doresc sa ma inregistrez la finante ca platitor de tva..eu doresc sa-mi fac un PFA...vreau sa fac achizitii intracomunitare...sa aduc marfa din UE...si asi ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. declaratie vasile15 vasile15 Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu ceva informatii daca se poate... 1.Tocmai ce mi-am deschis un pfa,mentionez ca nu am contabil si doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)