Buna seara. Va scriu in legatura cu un credit contractat in anul 2008 la banca Raiffeisen. Am platit timp de un an, dupa care m-am aflat in imposibilitate de plata. In anul 2012 am fost executata silit si din octombrie 2012 mi se popreste 1/3 din salariu. In tot acest timp, in ciuda popririlor efectuate, suma mea a crescut ingrozitor de mult, crescand in 2 ani cu cca. 5000 euro (in 2012 era 13.000euro). Avand in vedere ca suma platita lunar nu acopera nici macar dobanzile si comisionele generate,am tot solicitat sa mi se ofere o copie a dosarului de executare si o detaliere a sumei de plata, ca sa pot vedea de ce anume suma creste atat de mult, insa de 2 ani nu am primit absolut nimic. As dori sa stiu daca suma de plata va crese asa la infinit? Chiar nu exista o lege prin care sa se limiteze suma la o anumita valoare maxima? Cu alte cuvinte, voi plati toata viata, probabil de cateva ori suma initiala, si tot voi ramane datoare?
Am tot auzit prin discutiile de pe forum, ca datoria se prescrie in 3 ani - oare daca nu voi mai figura cu venituri timp de 3 ani, as putea scapa de aceasta datorie? Chiar nu stiu ce sa mai fac, gandindu-ma ca voi plati toata viata la acest credit, neputand sa le ofer copiilor mei nimic stabil. Pana acum am sacrificat 2 ani din viata copiilor mei, stand departe de ei, din cauza acestei datorii.
In scurt timp ma apropii de suma contractata in urma cu 6 ani si moral, m-as achita de aceasta datorie. Ce ma sfatuiti sa fac in aceste conditii? Va multumesc!
Creste rapid pt ca penalitatea pe zi de intarziere se aplica la suma restanta, scadenta anticipat.
Numai instanta va poate diminua aceste penalitati daca veti face contestatie la executare.
Asteptati intai sa terminati de achitat cat ati imprumutat plus dobanda aferenta pt perioada cat banii au stat la dvs.
Credit bancar
maryana27
Buna seara,
In anul 2007 am facut un credit fara ipoteca la raiffeisen in valoare de 13000 de euro, in 2009 am depus cerere la banca pentru reesalonare rata ... (vezi toată discuția)