avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pasaport, buletin expirat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pasaport, buletin expirat

Buna ziua ! Am o prietena care locuieste cu familia ei si mama in Spania si au pasapoartele expirate si buletinele se expira peste doua luni.Are doua fetite care sunt minore , si nu au posibilitatea de a se intoarce in tara sa faca toate actele necesare si la consulat e un dezastru . Daca ar face impreuna cu mama ei o declaratie la notar precum sotul ei sa fie imputernicit sa faca toate actele necesare in Romania este legal ? Ar accepta aceasta imputernicire (tradusa bineinteles) la politie s-au ar trebui sa mearga in tara toti? Mama ei este operata de curand la amandoua mainile si chiar nu poate pleca , iar prietena mea lucreaza si fetele sunt la scoala. Unicul care ar putea pleca este sotul ei fiindca este in somaj. Va multumesc !
Actele de identitate nu pote fi eliberate prin procura fiind necesar ca solicitantul sa se deplaseze personal la institutia care elibereaza documentele in cazul de fata la consulat

În situatia în care solicitantul actului de identitate se afla temporar în strainatate, depunerea cererii sau, dupa caz, înmânarea actului de identitate se poate face si pe baza de procura speciala obtinuta de la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale României din statul respectiv.
Eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Pentru detalii v. pct 1 sau 2, dupa caz.
Procura trebuie sa aiba aplicata fotografia solicitantului si sa fie certificata cu timbrul sec al misiunii diplomatice sau oficiului consular respectiv; la procura se ataseaza o fotografie identica cu cea care a fost aplicata pe aceasta.
În cuprinsul procurii speciale trebuie sa se regaseasca, în mod obligatoriu, scopul pentru care aceasta a fost eliberata, respectiv depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate si/sau ridicarea actului de identitate, schimbarea
Va multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reînnoire pașaport din spania Natalka Natalka Buna seara, sunt an Spaña de 14 ani si vreau sami renovez pasaportul expirat dar nu am certificatul de nastere nici buletinul, unde si cum pot face o procura ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui - sunt in strainatate gaby_arianna gaby_arianna Cum procedez pentru schimbarea numelui dupa divort daca ma aflu in alta tarala munca? (vezi toată discuția)
Bună dimineața. vreu un model de procură în pdf ,pentru a ... staicutr staicutr Bună dimineața. Vreu un model de procură în pdf ,pentru a împuternici pe cineva din România să îmi facă buletinul de identitate. (vezi toată discuția)