avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... invatatorul permite unui elev sa vorbeasca cu mama la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

invatatorul permite unui elev sa vorbeasca cu mama la telefon in timpul divortului

Buna ziua! Sunat invatatoare la clasa I. Parintii unei fetite sunt in divort.Mama este plecata in italia. Ea m-a sunat si m-a rugat sa ii dau si fetita la telefon. Asta s-a intamplat in pauza de la 10.50. Bunicii fetitei vor sa imi faca reclamatie la inspectorat pentru ca nu as avea dreptul sa ii dau telefonul fetitei sa vorbeasca cu mama in timpul programului. Eu nu am avut nici o intentie rea. chiar m-am bucurat cand am vazut fericirea din ochii fetitei, deoarece nu mai vorbise cu mama la telefon. Acum ma intreb ce probleme as putea avea pentru ca am permis ca un copil sa vorbeasca cu mama?
Doamna, va rog sa imi permiteti sa imi exprim o parere fata de cele intamplate, dar nu de natura juridica.
Atata timp cat parintii nu sunt inca divortati, ambii au drepturi si obligatii fata de copil.
Mama nu a fost decazuta din drepturi si nici nu i s-a interzis sa aiba relatii cu fetita ei.
Mai mult, ar putea fi orice persoana care sa o dea pe fetita sa vorbeasca la telefon cu mama ei.
Parerea mea este ca ati actionat foarte bine inlesnind o convorbire intre mama si fetita si nu ati incalcat din acest punct de vedere nicio norma care va reglementeaza domeniul dvs de activitate, asta in care se adreseaza bunicii inspectoratului.
Si nici o instanta nu va sanctiona "fapta" dvs.
Va felicit!

Atat timp cat discutia nu a avut loc in timpul orelor de curs nu puteti fi sanctionata
Ca regula , discutiile la telefon , care sunt facuta din motive neintemeiate , sunt interzise in timpul orelor , intrucat elevilor nu trebuie sa li se distraga atentia , avand alte preocupari.Insa , in cazul prezentat de dumneavoastra, acesta discutie era una intemeiata , in care mama , poate , necunoscand cu exactitate programul copilului , l-a sunat , fiind totodata plecata in Italia.In mod cert intentiile mamei nu au fost unele de a crea o situatia conflicutala , chiar daca exista un proces de divort , si nici dumneavoastra nu ati avut vreun asemenea gand.Asa ca va sfatuiesc sa stati linistita , se impune nici o sanctine , de nici o natura , nici macar una disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șeful poliției are dreptul să mă sune de pe un nr. mobil ... stoianla stoianla Șeful poliției are dreptul să mă sune de pe un Nr. Mobil (personal cred) , in urma unei sesizări cetățenești( lipsite de dovezi și bazate doar pe ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)