avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare CASS

Buna ziua,

Sotul meu lucreza ca recuperator la o banca ce are angajatii asigurati la o clinica privata. Eu nu am venituri proprii.Pot beneficia de asigurarea sotului meu?
Cei de la banca i-au spus ca nu am acest drept.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:39, 1 Octombrie 2014
1. Daca sotul are contract individual de munca puteti fi coasigurata sotului la sanatate.

2. Din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii:

Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
b) tinerii cu vârsta de pânã la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizeazã venituri din muncã sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; soţul, soţia şi pãrinţii fãrã venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare pentru fiica mea de 25 de ani Venusiana Venusiana Fiica mea a licrat 5 ani si din luna mai ac nu lucreaza. Eu sunt pensionara si mama ei. In ce conditii o pot trece sa fie coasigurat .Si ce trebuie sa fac ??? (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat busubianca busubianca Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți , dacă soțul meu este pensionar, iar fratele lui nu are nici un venit, fiind în vârstă de 60 de ani, poate ... (vezi toată discuția)