avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coasigurare pentru fiica mea de 25 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coasigurare pentru fiica mea de 25 de ani

Fiica mea a licrat 5 ani si din luna mai ac nu lucreaza. Eu sunt pensionara si mama ei. In ce conditii o pot trece sa fie coasigurat .Si ce trebuie sa fac ???
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:27, 12 Decembrie 2016
Calitatea de coasigurat o pot avea doar sotul, sotia si parintii fara venituri. Prin urmare copiii nu pot fi coasigurati.

Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii
Art. 213. - (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare medicala vladuta vladuta Poate o fiica sa fie coasigurata mamei pensionara,fiica neavand venit? (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat busubianca busubianca Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți , dacă soțul meu este pensionar, iar fratele lui nu are nici un venit, fiind în vârstă de 60 de ani, poate ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)