avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua!In urma unui testament de la o matusa,am primit o suprafata de teren intravilan si o cota de 12 dintr-o casa(nelocuibila)Pana voi face iesirea din indiviziune,pot sa folosesc terenul in scop agricol?Am o decizie judecatoreasca definitiva.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IAMANDI ION , utilizator 22:57, 7 Iunie 2009
Buna ziua.Da partea care va revine in baza hotararii judecatoresti puteti sa o folositi daca aceasta se poate identifica si daca nu este folosita de altcineva.In situatia in care suprafata de teren este folosita de altcineva trebuie sa mergeti la un executor judecatoresc si sa solicitati punerea in executare a hotararii judecatoresti, dar numai dupa legalizarea acesteia si investirea cu formula executorie
Da , aveti un drept de proprietate , individualizat prin aceasta cota parte de 1/ 2 care va permite posesia si folosinta terenului , pe care-l puteti utiliza dupa bunul plac , daca poate fi identificat de catre dumneavoastra.Insa , dupa sistearea indiviziunii ,prin imparteala , lucrurile ar fi mult mai certe .(fie printr-un partaj notarial , fie prin unul judiciar.)
coindivizarul poate folosi bunul bineinteles cu conditia de a nu il stanjeni pe celalalt...pana la partajul in proprietate outeti incheia un partaj de folosinta prin care va delimitati suprafata pe care urmeaza sa o folositi fiecare.,..
Am uitat sa specific faptul ca terenul imi revine in totalitate.Numai casa se imparte in doua parti.Ceilalti nu vor sa deschida succesiune nefiind de acord ca le revine numai 12 din casa fara teren.Singura cale de a intra in posesia terenului este iesirea din indiviziune?Pe mine nu ma intereseaza casa pt. ca este in paragina.Care credeti ca este cea mai buna cale de a rezolva situatia(sa folosesc terenul fara a iesi din indiviziune). Va multumesc!
Inseamna ca aveti drept de proprietate asupra terenului , de care dispuneti , dupa cum doriti (execitand atributul posesiei si al folosintei ).
Cu privire la sistarea starii de indiviziune asupra constructiei , incetarea acesteia, in caz de disensiuni intre erezi , poate opera numai pe cale judiciara , competenta fiind judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil.
Insa aceasta cale judiciara , deci mai putin costisitoare decat cea notariala (unde e musai sa exista buna intelegere , un consimtamant liber exprimat al succesorilor ), e una mai de durata , mai anevoiasa.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici ma_ri_a ma_ri_a Buna seara, se poate rezolva o problema de succesiune dupa bunici pe cale notariala ? Sunt 5 urmasi de drept. Unii au murit si vin nepotii lor la mostenirea ... (vezi toată discuția)
Mostenire IAMANDI ION IAMANDI ION IN URMA UNUI TESTAMENT AL UNEI MATUSE DEFUNCTE S.A STABILIT IN URMA UNUI PROCES CA SUNT UNICUL MOSTENITOR AL ACESTEIA.S.A STABILIT CA ACEASTA A AVUT IN ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stancuta41 stancuta41 Buna ziua!Cu deosebit respect , va solicit ajutorul in urmatoarea problema: -Exista un titlu de proprietate emis in anul 1995, prin care ... (vezi toată discuția)