avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modalitate obtinere pensie de intretinere din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modalitate obtinere pensie de intretinere din strainatate

Buna ziua!
Tatal locuieste si lucreaza in strainatate, in Italia.
Eu am sentinta prin care il obliga la plata pensiei de intretinere inca din 2011, dar el nu o respecta. Hotararea civila a fost transmisa la domiciliul sau din Romania, insa el a fost in timpul acesta in Italia.
Acum am aflat unde lucreaza.
Am doua intrebari:
1.Care este procedura prin care se poate pune in executare aceasta sentinta? Trebuie sa apelez la un executor judecatoresc?
Sau pot trimite eu sentinta tradusa catre locul lui de munca?
Nu stiu exact cum sa fac. Am aflat si de un formular pe site-ul Comisiei Europene.
2. Sentinta a fost stabilita tinand cont de venitul minim pe economie din tara noastra , eu nestiind unde lucreaza in timpul procesului. Dupa proces, am aflat unde lucreaza si stiu sigur ca venitul sau este cu mult mai mare .Poate primi copilul o pensie calculata la venitul sau real, sau pentru recalculare trebuie demarat un nou proces in instanta? Cum sa fac in acesta situatie?

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Restanta pensie intretinere minor 2009bun 2009bun Situatia pt .care solicit lamurire ,o voi explica punctual: -copil minor (14ani),incredintat mamei -tatal ,a realizat venituri cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie intretinere minor cand tatal lucreaza in strainatate alex1an alex1an buna seara.in urma divortului fostului meu sot ia fost stabilita plata unei pensii pt intretinere minor in cuantum de 1/6 din minimul pe economie.el de ceva ... (vezi toată discuția)
Executare silita - debitor in strainatate! sofia1975 sofia1975 cum pot sa execut un roman care lucreaza in strainatate pt datorii la bugetul local? (vezi toată discuția)