avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Restanta pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Restanta pensie intretinere minor

Situatia pt .care solicit lamurire ,o voi explica punctual:
-copil minor (14ani),incredintat mamei
-tatal ,a realizat venituri cu contract de munca in italia in 2014 realizind un venit net de 11237 eur,venit descoperit printr-o comisie rogatorie solicitata in cadrul unui proces de reactualizare pensie alimentara ,din anul 2014 si care s-a incheiat in 2016
-pt aceasta perioada ,in timpul anului 2014,a platit decat 25% din salariu minim pe ec.din romania ,cu toate ca el in acest an a realalizat venituri in euro.
-prin sentinta civila din 2016(devenita definitiva si irev.),a fost obligat la plata restantei de 2830 euro,suma din recalcularea pensiei conform cu veniturile reale ale acelei perioade.acesta refuza sa plateasca aceasta suma de care a fost informat de avocatul care l-a reprezentat in instanta ,deoarece acesta locuieste in italia .nu are domociliul in romania ,iar in italia nu raspunde la nici o solicitare trimisa prin intermediul postei la adresa pe care o cunosc eu,inclusiv citatiile trimise la aceasta adresa s-au intors nedesfacute.in concluzie el sta" ascuns ",si nu vrea sa plateasca restanta .

-------intrebarea este :
1)cum pot sa il determin sa-i dea banii copilululi,eu neavand nicio legatura cu el ,decat doar prin intermediul institutiilor abilitate, pe care nu le cunosc
2)se poate solicita ajutorul interpol pt .identificarea lui?

p.s.:cu executorul nu se poate rezolva nimic pt ca nu are niciun bun mobil sau imobil .in tara nu mai are pe nimeni si nu intentioneaza sa se reintoarca .de procesul din 2014 a aflat ,pt ca a fost citat pe adresa unei matusi la care avea facut ,domiciliul pe buletin ,si care in dec.2014 a murit,iar apartamentul a fost vandut de un alt nepot al acesteia ,caruia i-a dat apartamentul cu act de vanzare -cumparare inainte sa moara.

[editare majuscule]
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
2009bun, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:04, 20 Aprilie 2017
Apelaţi la Ministerul Justiţiei, există un departament de relaţii internaţionale, dacă ştiţi adresa domnului sau un număr de identificare, prin cooperare internaţională poate fi obligat să plătească.
Cel mai bun sfat ! Apelati la Ministerul de Justitie (trimiteti cat mai multe detalii nr dosarului +locul de munca+ nume+cnp ) scoateti toate informatiile din dosar si trimiteti mail Ministerului se Externe ,solicitati sa fie executat silit in Italia - toata procedura e gratuita
Eu cred ca ar trebui apelat la executor judecatoresc din tara unde se afla.

Plata poate sa fie foarte scumpa...si sa nu isi recupereze banii...
Nu e ca in Romania...ca e alt nivel de trai...si alte salarii...
Multumesc .O sa incerc.Dar mai cunoasteti situatii in care s-a reusit in felul acesta?
Nu am cum.Este f .costisitor si aproape fara rezultate,daca nu cumva sigur fara rezultate.

Alte discuții în legătură

Cum recuperez cheltuieli de judecata intr-un proces de majorarea pensiei alimentare? Elleen Elleen Buna seara! Spuneti-mi va rog,cum recuperez cheltuieli de judecata intr-un proces de majorarea pensiei alimentare a copilului,cu tatal stabilit in Italia? ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere Steli123 Steli123 Buna seara! Am fetita de 10 ani si 8 luni,sunt divortata din iulie 2011,custodie totala,el fiind obligat la plata pensiei de intretinere in 25% din venit.Din ... (vezi toată discuția)
Citatie pentru actiune in instanta cpaula cpaula Cum ar trebui procedat pentru a fi citat corespunzator in Instanta o persoana, cetatean roman cu domiciliulu in Iordania , pentru o rectificare carte ... (vezi toată discuția)