avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei de intretinere

Buna seara! Am fetita de 10 ani si 8 luni,sunt divortata din iulie 2011,custodie totala,el fiind obligat la plata pensiei de intretinere in 25% din venit.Din 2011 pana acum nu a trimis nimic..am depus o plangere penala la politie(acum 6 luni),fara raspuns bineinteles! Locuiesc in chirie,nu suna copilul si nu si-a asumat nici o obligatie! Fata a ajuns la o varsta care are nevoie de multe! Mentionez ca el este in Italia! Va rog din suflet indrumati-ma ce pot sa fac!! Trebuie sa isi asume intr-un fel obligatiile!!! Am lasat destui ani sa treaca! Unde sa ma mai duc??
Cel mai recent răspuns: Steli123 , utilizator 13:38, 24 Noiembrie 2017
Buna seara,
Fiind in Italia va trebui sa faceti 2 treburi:
1. Sa solicitati recalcularea pensiei pe venitul lui de acolo.
2. Sa solicitati unui executor judecatoresc executarea cu o comisie rogatorie.
o fi murit prin Italia. o fi o veste buna? poate tre sa platiti ptr repatrierea sicriului.... Nu cred ca va imaginati ca a ajuns presedinte la Parmalat sau Fiat!
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
Daca a crapat, are o scuza, inseamna ca are un motiv intemeiat pt care nu poate plati pensie, altfel, nu. Ca e CEO la Fiat sau matura pe strada, trebuie sa contribuie la intretinerea copilului lui.
Doamna, ati facut plangere tardiv dupa 6 ani de neplata, apelati la ministerul justitiei pt a-l executa acolo unde e..
Un executor judectoresc din Romania nu va poate ajuta in niciun fel cu executarea in strainatate si nici nu aveti ce recalculare sa solicitati cat aveti stabilita pensia in procent.
[ link extern ]
[ link extern ] /

Ministerul român al Justiţiei,
str. Apolodor nr. 17, Sector 5, Bucureşti, cod 050741,
Direcția Drept Internațional și Cooperare Judiciară,
fax +40372041079 sau +40372041084, email ddit@just.ro

[ link extern ]

Aveti mai multe formulare de completat, nu le gasesc acum on line,, trimiteti mail la minister pt a primi informatii sau daca sunteti in Bucuresti, mergeti la ei direct.
Va multumesc din suflet,o sa incerc sa fac tot ce pot pentru a-si asuma obligatiile macar de acum incolo.Nu a murit,stiu de la mama lui care traieste in Romania ca efectiv nu vrea sa stie de fiica lui si ca nu va trimite niciodata vreun ban copilului cu gandul ca-i cheltui eu.Fata face scoala,dans si canto.Sufera mereu cand e intrebata de tatal ei, stiti la scoala sunt intrebati de ocupatia parintilor etc.Mai nou invatatoarea m-a indrumat sa merg la psiholog cu ea sa poata intelege ca trebuie sa scape de greutatea sufleteasca.Este foarte greu si simt ca nu mai fac fata.Muncesc si sunt alaturi de ea mereu dar m-am gandit ca asa cum exista o mama asa si un tata,si daca este obligat la plata pensiei nu ar trebui sa fie "pe vrute". Chiar nu stiam unde trebuie sa ma mai adresez.Acolo din ce stiu ba munceste,ba nu..probl lui! Copilul creste si am nu am zilnic trebuie sa-i ofer strictul necesar! Va multumesc din suflet!
Trebuie să ştiţi adresa lui , localitatea în care trăieşte.

Alte discuții în legătură

Executare silita geoanna geoanna As dori sa apelez la un executor pentru neplata cheltuielilor de judecata intr.un proces de paternitate si neplata pensiei de intretinere pentru copil,dar cel ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din usa popescuvasilicaelena popescuvasilicaelena Mama divortata cu un copil in intretinere. In urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare iar tatal obligat la plata unei pensii ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pensie de intretinere neplatita Marilena1981 Marilena1981 Buna ziua,numele meu este Marilena si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.Am o hotarare definitiva pentru neplata pensiei de intretinere catre un minor si va ... (vezi toată discuția)