avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... citatie pentru actiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

citatie pentru actiune in instanta

Cum ar trebui procedat pentru a fi citat corespunzator in Instanta o persoana, cetatean roman cu domiciliulu in Iordania , pentru o rectificare carte funciara?
In actul de vanzare - cumparare a folosit pasaportul iordanian {nu este trecuta nici o adresa si la numele initial mai folosea 2(doua ) nume}, iar la o mostenire dezbatuta in 2008 , ca urmare a decesului tatalui, a folosit pasaportul eliberat de autoritatile romane(nr. pasaport; cnp; data emiterii). Poate fi trimisa o citatie in Consulatul Romaniei din Iordania o citatie pe numele ei?
Adresa din Iordania, pe care a lasat-o in Romania pentru contact este de P.O. Box. (cutie postala) si numar telefon.
Cum ar trebui procedat in acest sens pentru a fi citat corepunzator in ambele tari?Nu vreau ca dupa 2-3 ani de la terminarea procesului sa fie redeschis pt ca nu a fost citat corect in Instanta si sa se scuze pt ca nu a stiut? Multumesc mult.


Cel mai recent răspuns: cpaula , utilizator 20:12, 22 August 2011
obligatia de a indica domiciliul paratei revine reclamantului, celui care introduce actiunea in instanta. poate fi citat la adresa pe care a indicat-o aici in romania.
Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti este autoritatea centrala prin intermediul careia autoritatile judiciare romane efectueaza comunicarea de acte in strainatate.
La primirea actelor de la autoritatea judiciara romana, dupa controlul de regularitate internationala, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti le va putea trimite, dupa caz, in functie de existenta si prevederile unei conventii internationale:
a) prin posta, direct destinatarului actului;
b) autoritatii centrale competente din statul solicitat; sau
c) misiunii diplomatice sau consulare a Romaniei din statul solicitat, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.
(Legea nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala)
multumesc mult pentru indrumare si informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie procedat pentru a putea indeplini procedura legala de citare in situatia in care reclamatul, de origine romana, are domiciliul stabil in franta si nu vrea sa primeasca citatiile? stancescu constantin stancescu constantin Am urmatoarea situatie: Suntem intrun proces imobiliar, care dureaza de peste zece ani, in prezent fiind la recurs la Curtea de Apel. De c.c.a. 3 ani nu reusim ... (vezi toată discuția)
Recunoastere hotarare din japonia ancutica ancutica Cum se procedeaza pentru a recunoaste si executa o hotarare din japonia? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ancheta sociala an madrid JENNYD JENNYD am un divort an romania si avocatul meu a cerut sa fac o ancheta sociala la domiciliul meu din madrid asi dori sa stiu unde trebuie sa merg ,aici an madrid si ... (vezi toată discuția)