Buna seara! Spuneti-mi va rog,cum recuperez cheltuieli de judecata intr-un proces de majorarea pensiei alimentare a copilului,cu tatal stabilit in Italia? Procesul s-a terminat in septembrie 2016 ,a castigat copilul,dar tatal ii trimite tot suma veche nici pomeneala de cheltuieli de judecata,cui sa ma adresez? Multumesc!
daca nu-l convingeti sa plateasca de buna voie, puteti sa-l chemati in judecata pentru cheltuieli (un proces separat pentru recuperarea si a acestora).
Eu cred ca a primit cheltuilelile in procesul de majorare pensie, acum trebuie doar executat, luati legatura cu un executor sa-l execute atat pt cheltuielile de judecata cat si pentru diferenta de pensie primita prin ultima sentinta.
Daca nu vrea sa le plateasca, nu prea aveti ce-i face, avind in vedere ca locuieste in alta tara.
Are dreptul sa refuze sa va plateasca aceste cheltuieli, mai ales ca pentru refuz plata cheltuieli de judecata, nu-i puteti face plingere penala.
Daca locuia in Romania se putea incerca executarea silita, dar asa sa apelezi la un executor italian numai pentru atit, trebuie de analizat daca se merita.
În celălalt topic deschis de dvs., v-am dat adresa din Min. Justiţiei unde puteţi apela pentru problema dvs., acel serviciu se ocupă de punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti din ţară în ţările cu care Romania cooperează.
Iniţiaţi şi aici, în ţară, executarea silită a cheltuielilor de judecată şi a restanţei pensiei alimentare, aveţi grijă că după 3 ani, datoria se prescrie şi nu mai primiţi nimic!
Chiar dacă domnul nu mai locuieşte aici, poate are conturi sau bunuri, care se pot executa.