Buna seara, vreau sa deschid proces pentru recuperarea pensiei alimentare neplatita. Deoarece eu si fica suntem stabilite intr_o tara membra U.E. avand acordul fodtului sot,as vrea sa stiu daca pot cere judecarea in lipsa.
dacă aveţi sentinţă judecătorească cu o pensie stabilită pentru copil, nu trebuie să deschideţi un nou proces, ci să puneţi în executare sentinţa, învestită ca definitivă şi irevocabilă(pentru sentinţele mai vechi), prin executor judecătoresc.
Dacă cel obligat la plata pensiei are venituri sau bunuri pe numele său, se pot recupera restanţele din ultimii 3 ani.
Cum se procedeaza cu executorul judecatoresc? Eu nu pot ramane in tara sau nu pot veni de cateori va dori ....nu stiu politia pentru declaratii sau ...
Da, am sentinta definitiva si irevocabila din sept.2012. El nu a mai platit de mai bine de un an si jumatate. Ideea este ca nu stiu daca are venituri, imi imaginez ca fiind recasatorit are. Bunuri sau proprietati in urma cu doi ani nu avea, nu cred ca are acum. Asa ca ce pot face?
Apelaţi la un executor judecătoresc din localitatea de domiciliu a domnului şi cereţi executarea silită a restanţei. Trebuie să aveţi sentinţa cu ştampila de "definitiv şi irevocabil".dacă nu e angajat legal-ţeapă, fiindcă trebuie să-i daţi un avans executorului. Trebuie să cunoaşteţi adresa exactă a domnului.