Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema.
In anul 2009, mama mea a facut un abonament pentru un telefon si eu l-am folosit.
Am facut un cost suplimentar si am primit o factura de 200 lei. Nu am mai platit, iar taxa pt rezilierea anticipata a contractului era de 300 lei.
De atunci mama a primit diverse adrese de la o societate de executare, prima dintre ele specificand o suma de plata cu penalizari de 1600 lei.
Acum cateva zile, a venit acasa un domn cu o hartie in care era specificata o datorie de 3000 lei, amenintandu-o pe mama, cu darea in judecata.
Este posibil ca pentru o datorie de 500 de lei, sa o dea pe mama in judecata, imputandu-i o suma de 6 ori mai mare?
Cum sa procedez pentru a rezolva aceasta problema?
Sa solicit operatorului de telefonie sa platesc acea suma de 500 lei ? :)
Multumesc anticipat pt raspuns.
O zi buna!
Cand ati facut ultima plata la respectiva companie de telefonie ? Mai aveti chitanta doveditoare ? Daca au trecut cei 3 ani prevazuti de lege, ati putea invoca la un eventual proces prescriptia dreptului de a mai cere executarea silita ... Asta doar daca in cei 3 ani nu ati mai semnat alte documente cu dansii (angajamente de plata, esalonari, etc) documente de natura a intrerupe prescriptia extinctiva.
Restanta factura 2002
babu_
in februarie 2002, din cauze obiective, nu am mai platit factura de telefon la Orange (fost Dialog). am mai primit in martie acelasi an o factura cu penalitati ... (vezi toată discuția)