avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abonament telefonie neplatit - posibil executare de 6 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Abonament telefonie neplatit - posibil executare de 6 ori suma neplatita?

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema.
In anul 2009, mama mea a facut un abonament pentru un telefon si eu l-am folosit.
Am facut un cost suplimentar si am primit o factura de 200 lei. Nu am mai platit, iar taxa pt rezilierea anticipata a contractului era de 300 lei.
De atunci mama a primit diverse adrese de la o societate de executare, prima dintre ele specificand o suma de plata cu penalizari de 1600 lei.
Acum cateva zile, a venit acasa un domn cu o hartie in care era specificata o datorie de 3000 lei, amenintandu-o pe mama, cu darea in judecata.
Este posibil ca pentru o datorie de 500 de lei, sa o dea pe mama in judecata, imputandu-i o suma de 6 ori mai mare?
Cum sa procedez pentru a rezolva aceasta problema?
Sa solicit operatorului de telefonie sa platesc acea suma de 500 lei ? :)
Multumesc anticipat pt raspuns.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 11:23, 2 Octombrie 2014
da, suma poate creste - despagubiri, penalitati, depinde ce anume este mentionat in contract.

daca s-a implinit termenul de prescriptie (3 ani de la ultima scadenta si nu ati facut nicio recunoastere a datoriei) nu mai trebuie sa platiti.

in caz contrar, puteti ajuge la o intelegere cu creditoarea.
Cand ati facut ultima plata la respectiva companie de telefonie ? Mai aveti chitanta doveditoare ? Daca au trecut cei 3 ani prevazuti de lege, ati putea invoca la un eventual proces prescriptia dreptului de a mai cere executarea silita ... Asta doar daca in cei 3 ani nu ati mai semnat alte documente cu dansii (angajamente de plata, esalonari, etc) documente de natura a intrerupe prescriptia extinctiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta factura 2002 babu_ babu_ in februarie 2002, din cauze obiective, nu am mai platit factura de telefon la Orange (fost Dialog). am mai primit in martie acelasi an o factura cu penalitati ... (vezi toată discuția)
Penalitati si recuperatori telefonie mobila calin_paula calin_paula buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: am un coleg la munca care a primit telefon de la o firma de recuperare ca datoreaza 2300 (nu stiu cat ... (vezi toată discuția)
Am ajuns la o societate de recuperari creante MY MY Am si eu cateva dileme legate de eos...am avut credite de 70000 de ron.am ajuns in imposibiltate de plata si apoi la domniile lor care au preluat creantele de ... (vezi toată discuția)