avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare definitiva

Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: dupa o condamnare definitiva (dupa instanta de apel), mai exista vreun articol in urma caruia sa se poata beneficia de vreo reducere a pedepsei? Adica se mai poate "realiza" vreun flagrant? Va multumesc
La prima intrebare raspunsul este nu, in principiu. Ar mai exista si cai extraordinare de atac, dar sansele de castig sunt spre zero.
A doua intrebare n-am inteles-o.
Imi cer scuze, formularea mea a lasat de dorit. Condamnatul doreste sa "faca un flagrant", acesta e termenul pe care l-a folosit, iar pronuntarea definitiva, de la Curtea de Apel, o sa fie pe data de 6 oct. A luat legatura cu cei de la DIICOT, se lucreaza la realizarea acestuia (a "flagrantului"), insa doream sa stim, in cazul in care nu se concretizeaza pana atunci, daca mai are rost sa incerce apoi... Va multumesc pt raspuns, sper ca de data asta sa fi fost mai explicita
Banuiesc ca va referiti la infractiuni legate de traficul si consumul ilicit de droguri, ar fi trebuit sa faca asta in cursul urmaririi penale.

ART. 16 Legea 143/2000
Persoana care a comis una dintre infracţiunile prevăzute la art. 2 - 10, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiuni legate de droguri beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pentru detinere, trafic si consum droguri? amy_93 amy_93 Buna ziua, Am un prieten care a fost retinut pentru detinere, consum si trafic de droguri (ecstasy si marijuana). Acum trei luni a fost ridicat de acasa de ... (vezi toată discuția)
Recunosterea faptei florin2kx florin2kx Am inteles ca in cazul de trafic de canabis, daca faci un denunt limitele pedepsei sunt reduse la jumatate. Am mai citi in codul penal ca, daca recunosti fapta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!verișorul meu a fost arestat 30 de zile cu prelungirea ... MonaC88 MonaC88 Bună ziua!Verișorul meu a fost arestat 30 de zile cu prelungirea inca a 30 de zile ,pentru vânzare în forma continuata de Cannabis,apărătorul ales ... (vezi toată discuția)