avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard la limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard la limita de proprietate

Buna ziua,
Doresc sa-mi imprejmuiesc gradina cu un gard, si vreau sa-l fac cat mai aproape de limita de proprietate, sau chiar pe limita.Pe terenurile vecine nu exista nici o constructie, nici un gard, nici o cultura.Nu este nevoie sa las cale de trecere, pt ca exista alte accese la terenurile vecine.Pe lungimea terenului meu, vin perpendicular 4 terenuri si un singur vecin mi-a spus sa nu fac gardul pe limita.Atata timp cat acest gard il fac pe cheltuiala mea si-i va servi si vecinului drept gard despartitor intre terenurile noastre, cat de aproape pot sa-l fac de limita de proprietate?Art. 612 Ncc trebuie respectat si in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ioanastudenta , utilizator 21:21, 2 Octombrie 2014
Pentru gard trebuie sa solicitati autorizatie de construire ! Se depun toate actele si functie de schita autorizata, construiti gardul.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
ContSters331913, utilizator
cred ca terenul e intravilan in cazul dvs?:D

pentru gard va trebuie autorizatie de comstructie pe care e obligatoriu sa o respectati
de fapt este vorba despre o imprejmuire cu tevi metalice infipte in pamant si plasa de sarma.Nu cred ca am nevoie de autorizatie pt asa ceva, sau cel putin nu se practica.Eu ma gandeam ca acest gard poate fi vazut ca o delimitare intre proprietati, ori daca eu, daca las distanta de "n" cm de gardul meu, practic ii las vecinului.
pentru imprejmuire aveti nevoie de autorizatie !
Legea nr.50 din 1990.
ART. 8
(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor si ale instalatiilor aferente sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
b) reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tamplariei;
c) reparatii si inlocuiri de sobe de incalzit;
d) zugraveli si vopsitorii interioare;
e) zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor;
f) reparatii la instalatiile interioare, la bransamentele si racordurile exterioare, de orice fel, aferente constructiilor, in limitele proprietatii, montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum si montarea aparatelor individuale de climatizare si/sau de contorizare a consumurilor de utilitati;
g) reparatii si inlocuiri la pardoseli;
h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;
i) lucrari de intretinere la caile de comunicatie si la instalatiile aferente;
j) lucrari de investigare, cercetare, expertizare, conservare si restaurare a componentelor artistice ale constructiilor prevazute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii si Cultelor si al autoritatii administratiei publice judetene sau locale, dupa caz;
k) lucrari de foraje si sondaje geotehnice pentru constructii de importanta normala sau redusa, situate in afara zonelor de protectie instituite pentru zacaminte acvifere;
l) lucrari de constructii funerare subterane si supraterane, cu avizul administratiei cimitirului.
Am inteles ce zice legea si va multumesc pt raspunsuri. Dar as vrea sa vad pt. cate garduri de la tara sau chiar de la oras exista o astfel de autorizatie.
Intrebarea mea era daca sa intind acea sarma numita gard pe linia limitei de proprietate sau sa las o distanta, ceea ce ar insemna sa i-o las vecinului.Nu stiam cum se practica.
Va multumesc pt bunavointa de a-mi raspunde! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Costructia unei porti de garaj ValentinTudor ValentinTudor Buna ziua, Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el pentru a face o poarta de garaj. As ... (vezi toată discuția)
Casa de gradina ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.Doresc sa stiu daca pt .o casuta de lemn neconectata la utilitati ,montata pe fundatie,am nevoie de autorizatie de constructie si daca se plateste ... (vezi toată discuția)